Afbeelding
Jeroen van der Veer

Tieners beroven vrouw op het Piet Mondriaanplein; politie zoekt specifieke getuige

9 juli 2020 om 14:14 Misdaad

AMERSFOORT Drie tieners hebben op het Piet Mondriaanplein in Amersfoort een vrouw van 24 jaar beroofd. Het incident gebeurde op maandag 29 juni omstreeks 16.30 uur. 

door Jeroen van der Veer

Het slachtoffer liep op die dag van haar werk naar het station, toen zij ter hoogte van het Piet Mondriaanplein werd ingesloten door het drietal: twee meisjes en een jongen in de leeftijd van zo'n 12 tot 15 jaar. De vrouw werd klemgezet doormiddel van fietsen en één van de meisjes pakte de vrouw beet, terwijl de jongen haar van haar persoonlijke bezittingen beroofde. 

Toen een nog onbekende man kwam aanlopen, werd de vrouw losgelaten en kon zij eindelijk vluchten. De man, die een koptelefoon op had, liep een stuk met het slachtoffer mee naar het station. Daar pakte de 24 jarige snel de trein en pas in Utrecht waarschuwde ze de politie om te vertellen wat haar was overkomen. 

Doordat er geen contactgegevens van de man zijn genoteerd, wil de politie graag naar hem in contact komen. Hij kan een belangrijke getuige zijn in de zoektocht naar het drietal. 

SIGNALEMENT De meisjes die de vrouw belaagden hebben allebei een blanke huid en zijn circa 1.60 meter lang. Het ene meisje was duidelijk breder van postuur en gezicht dan het andere meisje. Ze heeft steil donkerblond of bruin haar en had een zwarte tas bij zich. Het andere meisje had lichtbruin haar in een losse knot. De jongen was duidelijk kleiner dan de meisjes. Hij heeft een licht getinte huid, een dun postuur en zwart haar. Hij had een rugzak bij zich.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie