Abe de de Verteller laat kinderen (vanaf 7 jaar) de oude binnenstad verkennen.
Abe de de Verteller laat kinderen (vanaf 7 jaar) de oude binnenstad verkennen. vvv

Dit is er de komende tijd te doen in de stad

26 februari 2020 om 13:15 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

27 februari 2020

Hoogland

Digitaal hulpplein
10:00 Engweg 7
Wie vragen heeft op digitaal gebied kan in Dorpshuis de Neng terecht voor gratis hulp en advies. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen is nodig, evenals bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden.

Amersfoort

Kinderrondleiding op de Toren
11:00 Krankeledenstraat 30
In de vakantie de Toren beklimmen met Abe de Verteller. Reserveren is noodzakelijk, en kan via www.vvvamersfoort.nl of info@vvvamersfoort.nl

Alzheimer Café
19:00-21:00 Weberstraat 2
Alzheimer Café on het Klokhuis met als onderwerp: Mantelzorgondersteuning. Heleen Vonk, mantelzorgmakelaar, zal op deze avond aanwezig zijn om informatie en advies te geven betreffende het verkrijgen van ondersteuning bij zorgtaken. De toegang is gratis.

28 februari 2020

Hoogland

Intro-ochtend Sacred Circles
10:00 Het Fortuyn 55
Een ochtend om te ervaren hoe het is om deel te nemen aan een vrouwencirkel. Ter introductie voor de maandelijkse vrouwengroep Sacred Circles, die op 6 maart start. Kosten: 7,50 euro, info: www.kloppendhart.nl.

Amersfoort

Kinderrondleiding door de binnenstad
11:00 Utrechtseweg 30
Met Abe de de Verteller (foto) de oude binnenstad verkennen (vanaf 7 jaar). Reserveren is noodzakelijk, via www.vvvamersfoort.nl of info@vvvamersfoort.nl.

Abe vertelt in de boerderij
20:00 Schothorsterlaan 21
Abe de Verteller beweegt zich op het snijvlak tussen christendom en heidendom met verhalen uit de Keltische, Germaanse en christelijke traditie. Wie is de held en wie de vijand? Het hangt er maar van af bij welke partij je hoort en dat wordt pijnlijk duidelijk uit deze verhalen in de Middeleeuwse boerderij in park Schothorst. Parkeren kan bij het 'Groene Huis'. Voor iedereen van 12-plus. Reserveren is niet nodig, vrije gift gewenst en er is geen catering.

29 februari 2020

Amersfoort

Muziek op de Berg: Beethoven in contrast
16:00 Doctor Abraham Kuyperlaan 2,
Het heet de eerste liedcyclus uit de muziekgeschiedenis te zijn, een doorgecomponeerde set liederen die een muzikale en ook thematische eenheid vormen: 'An die ferne Geliebte' van de 250 jaar geleden geboren Ludwig van Beethoven. Joep van Geffen zet er Shakespeareaanse liefdesgedichten tegenover. Toegang: vrije bijdrage.

Concert Franse harpist Didier Kügel
20:00 Westsingel 47
De Franse harpist Didier Kügel maakt zijn opwachting in de Kapel van de Mannenzaal. Hij laat zich inspireren door folk, blues, jazz, Ierse muziek, het Franse chanson, de Spaanse en latin invloeden, muziek uit de Andes, de flamenco en de klassieke muziek. Geen concert is hetzelfde, aangezien hij vaak het programma op de sfeer van de avond aan past.

3 maart 2020

Hoogland

Een nieuw eucharistisch Centrum?
20:00 Kerklaan 22
Het bestuur van de parochie OLVA is voornemens de Heilige Kruiskerk op termijn te gaan sluiten en op zoek te gaan naar een nieuw eucharistisch centrum binnen de parochie. De Sint Martinus komt, evenals een aantal andere kerken in de parochie, in aanmerking om hiervoor gekozen te worden. Hiervoor gaat het bestuur van OLVA met een aantal vertegenwoordigers van deze kerken in gesprek. Vóórdat dit gesprek plaatsvindt, willen de pastoraatsgroep en locatieraad horen wat het beeld van parochianen is als de Sint Martinus het Eucharistisch Centrum van de parochie zou gaan worden. Meer op www.katholiekamersfoort.nl.

Amersfoort

Relatie waterkwaliteit en waterdieren (foto)
20:00-22:00 Schothorsterlaan 21
Te veel of te weinig water is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Maar hoe zit het met de kwaliteit van het water? Erik Notenboom neemt publiek in een lezing mee langs verschillende typen watergangen in Het Groene Huis. Hij was jarenlang docent aan de Hogeschool van Utrecht en heeft veel zoetwateronderzoek gedaan. Hij is actief binnen de KNNV en Stichting Milieuzorg Zeist. Aan de hand van fraaie foto's van waterlopen, waterplanten, waterdieren en microscopisch klein plankton schetst Notenboom een beeld van de diverse waterecosystemen die rond Amersfoort voorkomen. De toegang is gratis en reserveren niet nodig.

4 maart 2020

Amersfoort

NVVE inloopspreekuur over zelfgekozen levenseinde
14:00-15:00 Eemplein 71-77
Informatie over alles wat met keuzes rondom het zelfgekozen levenseinde te maken heeft in het Eemhuis. Waarom is een wilsverklaring belangrijk? Hoe zit het met euthanasie bij dementie? Wat is een behandelverbod?  Met deze en andere vragen kan iedereen tijdens het inloopspreekuur bij Gon Veltkamp aankloppen.

Waarom doe ik zoals ik doe?
19:00-21:00 Krommestraat 56
Psycholoog Anneke Kamsteeg komt uitleggen en toehoorders bewust maken waarom mensen doen zoals ze doen. Kosten van de avond zijn 12,50 euro.

5 maart 2020

Hoogland

Digitaal hulpplein
10:00 Engweg 7
Zie donderdag 27 februari

Amersfoort

In Stille Zijn
10:30-11:30 Barchman Wuytierslaan 51
Aan de hand van een thema, een lied, tekst of meditatie gaan bezoekers de stilte in, in het Vlinderhuys. Bijdrage: 5 euro, aanmelden ia niet nodig. Begeleiding & informatie: Trudy Paus: trudy@yogazinamersfoort.nl.

6 maart 2020

Amersfoort

Wandelend Ontspannen
10:00-11:30 Schothorsterlaan 21
Geduldig met Mind-Walk ontspannen en opladen. Iedereen kan meedoen: ze wandelen met aandacht en doen ontspanningsoefeningen vanaf het Groene Huis. De kosten zijn 6 euro per keer. Informatie en opgave: www.mind-walkamersfoort.nl en tel. 06-18865594.

'Ode an die Freude'
20:00 Vogelplein 1
Toonkunst Plus Amersfoort zingt liederen van Beethoven en Schubert met medewerking van de sopraan Alice van de Geest. Toegang: 15 euro.

Nachtlicht
20:00-23:00 Hof 1
Nachtlicht in de Sint Joriskerk: een kaarsje aansteken, een gebed, wens of gedachte opschrijven, luisteren naar muziek. Stadsdominee Diederiek van Loo is aanwezig voor een kort gesprek of een zegen. Ze sluiten om 22.45 uur af met een avondgebed. Muziek: Hans Meijer (luit), Paula Bär (zang), Mieke Keizer (fluit), Gregoriaanse Schola olv Cees-Willem van Vliet.

7 maart 2020

Amersfoort

Het Tuintrend Event
9:00 Euroweg 22
Kees Smit Tuinmeubelen houdt de derde editie van een Tuintrend Event met advies over tuininrichting, creatieve workshops, de nieuwste trends en kans op prijzen. Tuinexperts Ivo Putman en Rob Verlinden van 'De Grote Tuinverbouwing' vertellen over tuinieren. Tv-kok Jeremy Vermolen laat zijn culinaire kunsten zien én proeven en stylistes Anne Pater en Rosanne Weerheim gaan aan de slag om een eigen terrarium te maken.

Verrassend Bach op zaterdag
12:30 Hof 1
Rien Donkersloot geeft zijn concert van 7 maart het thema: 'Bach en Neo-barok' met werken van Distler, Nico van den Hooven en Bach. Nico van den Hooven (1933-1991) was een uitstekend Bachvertolker, maar zijn eigen composities worden zelden uitgevoerd. Rien Donkersloot is organist van de Sint-Joriskerk en van de Laurentiuskerk in Mijnsherenland. Ook is hij actief als beiaardier.

Infodag ICT-opleiding en baanbemiddeling
13:00 Daam Fockemalaan 22
Infodag voor jongeren met autisme of hoogbegaafdheid over ICT-opleiding plus baanbemiddeling. Aanmelden kan via https://itvitae.nl/infodag.

Verhalenbundel 'Kind, ik zie je'
14:30 Eemplein 71
Erika van Schooten reist sinds 2006 door Bosnië en schrijft over de dingen die ze onderweg ziet. ,,Soms schrijf ik om herinneringen vast te houden, soms juist om ze los te laten. Het schrijfcafé Amersfoort, gaf mij inspiratie om mijn verhalen in korte teksten en gedichten neer te zetten." Babette Tasseron heeft deze vervolgens met haar illustraties een gezicht gegeven.

8 maart 2020

Amersfoort

Het Tuintrend Event-Kees Smit Tuinmeubelen
11:00 Euroweg 22
Zie zaterdag 7 maart.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie