Afbeelding
Ewerdt Heideman

Organisatie zet streep door HoHoHof Wintermarkt

21 december 2019 om 13:02 Evenementen

AMERSFOORT De organisatie van HoHoHof Wintermarkt heeft besloten dat het evenement per direct stopt en dat zij dus niet zaterdag en zondag op de Hof actief zijn. Onder andere negatieve reacties op social-media en logistieke problemen zorgden ervoor dat deze beslissing is gemaakt. 

door Jeroen van der Veer

,,We hebben vanochtend besloten, met heel veel pijn aan het hart, dat we wellicht voor het eerste jaar te hoog hebben ingestoken met de wil vier dagen iets neer te zetten", aldus de organisatie. 

Hierdoor gaat de Wintermarkt op 21 december én de bakwedstrijd en bakesale op 22 december niet door. ,,De verwachting van de bezoekers was alleen wellicht wat hoger dan wij dit hadden bedacht en konden niet aan deze verwachting voldoen. Op met name social media zorgde dit afgelopen dagen voor veel negatieve reacties en ook op de markt zelf merkten we dat veel bezoekers de verwachting hadden dat het groter zou zijn."

Twee maanden geleden namen initiatiefnemers het heft in handen en probeerden een Kerstmarkt op te zetten. Het zou bedoeld zijn als een try-out. Ondanks diverse vraagstukken -waaronder de logistieke problemen door bijvoorbeeld de markt- was de organisatie tevreden met het programma. ,,Gezien het nihile budget waarmee we dit organiseren en het beeld wat we er zelf bij hadden, was het evenement naar ons idee de eerste twee dagen wel al heel geslaagd."

Toch zal er dit weekend geen gevolg komen, maar is er veel geleerd: ,,Misschien hadden we het voor het eerste jaar bij alleen de donderdagavond moeten doen, waarin we toch met overdag meer tijd hadden om het leuk op te bouwen, wat een mooier resultaat gaf."

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie