Afbeelding
BDUmedia

'Prachtig dat de Vuelta door de stad komt'

20 februari 2019 om 16:08 Sport/sport

AMERSFOORT De Vuelta rijdt in 2020 ook door Amersfoort. De meerdaagse wielerwedstrijd wordt jaarlijks gehouden en is samen met de Tour de France en de Giro d'Italia een van de grootste wedstrijden. 

Jeroen van der Veer

In 2020 is de start van de Vuelta in Utrecht en in dat kalenderjaar zetten de wielrenners ook koers door Amersfoort, is woensdagmiddag bekend geworden op een persconferentie.

De renners gaan over de Doornseweg richting de Leusderweg, waar de topsporters na flink wat kilometers rechtsaf slaan naar de Vondellaan. Via de Utrechtseweg eindigen ze ter hoogte van Zon en Schild. Op welke dag de renners door Amersfoort racen, is nog niet bekend. Als eventuele data worden vrijdag 21 augustus, zaterdag 22 augustus en zondag 23 augustus genoemd, maar dat is nog niet zeker.

,,Ik vind het prachtig dat zo'n grote wielerronde als de Vuelta in 2020 door de stad komt", aldus wethouder Hans Buijtelaar. ,,Voor de sport is dit natuurlijk een mooi moment om zo'n peloton met topwielrenners van dichtbij mee te maken. Alle lof voor de partijen die lang bezig zijn geweest om de Ronde van Spanje te laten starten in de provincies Noord-Brabant en Utrecht." 

Bron video: La Vuelta Hollanda. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie