Afbeelding
Veerkrachtige Vrouwen/Evelien Otto

Heftige gebeurtenissen leiden tot debuutroman

31 januari 2019 om 16:50 lokaal

AMERSFOORT Jaarlijks vervreemden ruim zevenduizend kinderen van één van hun ouders wegens een scheiding. 'Ik vind papa veel liever dan jou' is de debuutroman van Evelien Otto uit Amersfoort. Het verhaal is afgeleid van twee heftige gebeurtenissen die de auteur in haar eigen leven meemaakte: scheiden van haar man én haar ernstig zieke dochter. ,,Ik hoop met mijn boek te voorkomen dat anderen oudervervreemding meemaken." De boeklancering vindt plaats op 21 februari aanstaande. 

De dochter van Evelien Otto, een vaderskindje, kreeg jaren na de scheiding van haar ouders kanker. Hoe Otto moeder bleef, terwijl ze nauwelijks voor haar dochter kon zorgen, heeft model gestaan voor de roman. ,,Ik zocht manieren om mijn afgewezen moedergevoel te plaatsen. Ik las, sprak, studeerde, wandelde en schreef. Zo hervond ik mijn veerkracht en vertaalde dit naar een schrijnend scheidingsverhaal." 

GEEN TRAUMA Jaarlijks vervreemden ruim zevenduizend kinderen van hun ouders wanneer deze gaan scheiden. ,,Pijn na een scheiding is niet altijd te voorkomen", zegt Otto. ,,Maar laten we zorgen dat onze kinderen geen trauma's overhouden aan onze keuzes. En wij ouders zelf ook niet."

VEERKRACHT In de roman vertrekt hoofdpersoon Iris naar India, wanneer ze van haar dochter niet meer mee mag naar de oncoloog. Daar leert ze de wortels van haar veerkrachtige zelf kennen. Dit filmisch geschreven verhaal raakt, ontroert en bevat verborgen boodschappen. Otto schreef een roman die je niet weg kunt leggen. Een boek om over na te praten.

Na de boekpresentatie van 21 februari aanstaande is de roman verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie