Tweede verdachte in Marktplaats-oplichtingszaak nog zoek

27 september 2018 om 06:41 lokaal

AMERSFOORT Na een uitzending van Bureau Hengeveld van RTV Utrecht kwamen elf tips binnen bij de politie over een duo oplichters. Meerdere keren werd voor verdachte één dezelfde naam genoemd. Inmiddels is zijn identiteit bekend. Het gaat om een 31-jarige man uit Amersfoort. De politie hoopt hem binnenkort aan te houden. De andere verdachte is nog niet herkend en wordt nog steeds gezocht.

Eind juni ontdekt een man uit Amersfoort dat er vreemde dingen zijn gebeurd op zijn bankrekening. Er is meer dan 800 euro van zijn rekening afgeschreven. Daarnaast is zijn rekening ook gebruikt voor Marktplaatsoplichting. De oplichters boden via Marktplaats kaarten aan voor dancefestival Defqon. De geïnteresseerden maakten geld over naar de rekening van de Amersfoorter, maar ontvingen vervolgens geen kaarten. Op een nog onduidelijke manier hebben de oplichters de pinpas van het slachtoffer in hun bezit gekregen. Zodra de kaartkopers het geld hadden overgemaakt, haalden zij het bedrag van de rekening. Beide verdachten zijn te zien op bewakingsbeelden van de bank als ze het geld opnemen.

SPAARGELD Hoe de verdachten aan de pas gekomen zijn, is onbekend. De Amersfoorter heeft zijn bankpas gewoon in bezit en heeft niet opgemerkt dat hij zijn pas kwijt is geweest. Naast de bedragen van de festivalkaarten hebben de verdachten ook 800 euro van de spaarrekening van de Amersfoorter gestolen.

SIGNALEMENT De tweede verdachte wordt nog gezocht en tips over zijn identiteit blijven welkom. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, kort donker haar aan de zijkant en opgeschoren, een donkere damesfiets met zilveren spatborden en trommelremmen. Bij de eerste twee pintransacties draagt deze man een donkere jas met een grote letter 'C' op zijn linkerborst en twee witte banen bij zijn kraag, mouwboord en middel. Ook heeft hij een zwarte trainingsbroek met rode lengtestrepen aan de zijkant aan.

Bij de derde pintransactie draagt hij een groene jas met smalle breedtebanen en een capuchon. Ook heeft hij nu een lichtblauwe spijkerbroek aan.

De tiplijn is te bereiken via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Online een tip geven kan ook, met het formulier op www.politie.nl of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Video: Bureau Hengeveld/RTV Utrecht.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie