Hannah van Veen scoort uit strafcorner
Hannah van Veen scoort uit strafcorner Oscar Noorlag

Van Gent Finaleweken: ‘Veel lof, maar geen punten voor dames AMHC’

24 april 2023 om 13:45 Hockey

AMERSFOORT De hockeydames van AMHC weten tegen hooggeplaatste teams vaak hun beste spel te laten zien. Vier van de zes behaalde punten werden behaald dankzij een gelijkspel tegen de koploper Houten en een overwinning begin maart tegen de toenmalige nummer twee USHC. Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer twee op het programma, de Groningse dames van GHBS. In de uitwedstrijd had AMHC al een prima partij tegen de Groningers gespeeld, die pas in het vierde kwart in het nadeel van AMHC werd beslist.

AMHC kwam prima uit de startblokken tegen GHBS en naar enkele minuten mocht de eerste strafcorner worden genomen. Op de lijn werd de bal met een been tegengehouden, waardoor AMHC een strafbal kreeg. De strafbal ging goed naar de hoek, maar nog beter naar de hoek ging de keepster van GHBS, die de bal met de stick wist tegen te houden. De concentratie was eventjes weg bij de dames van AMHC en aan de andere kant van het veld wist GHBS wel te scoren, 0-1. GHBS wiste de score te verdubbelen, waarbij de scheidsrechters misten dat bij het voorbereidende werk GHBS shoot maakte.

AMHC knokte door en dat leidde tot een nieuwe stafcorner voor AMHC. Op aangeven van Anna Blikman stopte Hannah van Veen de bal zelf, om die daarna snoeihard de hoek van de goal in te slaan, 1-2. Enkele minuten later mocht AMHC weer een stafcorner nemen. Het schot van Nova Wallet eindigde op een voet van GHBS, waardoor er een nieuwe strafcorner werd gegeven. Opnieuw gaf Anna Blikman de bal aan, stopper was Maud Weerdenburg en dit maal was het Jip Pietersen die de bal hard de goal in sloeg, 2-2. Maar ook nu was de concentratie even weg, waardoor nog geen minuut later GHBS weer op voorsprong kwam, 2-3.

GELIJKSPEL TWEEDE HELFT

De 0-0 stand in de tweede helft (derde en vierde kwart) doet vermoeden dat die veel minder interessant was dan de eerste helft, maar dat geldt alleen wat betreft het ontbreken van goals. Er werd enorm veel strijd geleverd op het veld. AMHC had nog een paar grote kansen, waarvan er zeker één tot een goal had moeten leiden. Ook GHBS was nog meerdere keren gevaarlijk, maar keepster Zoë Noorlag had enkele mooie reddingen. Coach Olaf Heskes was heel teleurgesteld bij het eindsignaal: ,,Week in week uit wel de bloemen, maar niet de punten”, verzuchtte hij. Daarmee vatte de coach het spel en de resultaten van de laatste weken goed samen. Sinds de gewonnen thuiswedstrijd op 12 maart tegen USHC heeft AMHC allemaal goede wedstrijden gespeeld, met uitzondering van de wedstrijd tegen IJsseloever uit, maar gingen de punten uiteindelijk elke keer naar de tegenstanders.

Drie wedstrijden te gaan AMHC heeft nog drie wedstrijden te gaan, waarvan twee thuiswedstrijden op zondag 7 en 21 mei. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk en beginnen om 12.45 uur. Op dit moment bezet AMHC nog de veilige op één na laatste plek. Bij de huidige stand is de laatste wedstrijd tegen een ander Gronings team, de Groninger Studs de beslissende wedstrijd voor degradatie of handhaving.