Strafcorner Athena tegen AMHC in het blauw
Strafcorner Athena tegen AMHC in het blauw Vincent The

Van Gent Finaleweken: strafcorners worden AMHC hockey dames fataal

17 april 2023 om 08:34 Hockey

Het eerste hockey damesteam van AMHC speelde een meer dan gelijkwaardige uitwedstrijd tegen Athena in Amsterdam, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk toch met 2-1.

In de eerste twee kwarten waren er weinig grote kansen voor beide ploegen, tot in de laatste minuut AMHC een strafcorner tegen kreeg. Athena scoorde uit deze strafcorner via een tipp-in. AMHC liet zich niet van de wijs brengen en bleef goed hockeyen in het derde kwart. Een mooie strakke pass richting de cirkel van Athena werd goed aangenomen door Frankie de Gier, die de bal hard de goal insloeg.

AMHC was de licht betere partij in het verdere verloop van de wedstrijd, maar hele grote kansen bleven uit. Het leek erop dat AMHC een welverdiend punt aan de wedstrijd over zou houden. Maar ver in het vierde kwart werd een duw buiten de cirkel bestraft met weer een strafcorner voor Athena en die ging er weer in via een tipp-in. Met nog een paar minuten op de klok haalde coach Olaf Heskes de keepster naar de kant, maar het lukte met elf speelsters niet om nog een keer gevaarlijk te worden voor het doel van Athena. De eindstand werd daarom 2-1.

FORSE VERJONGING

De dames van AMHC hebben onder leiding van Olaf Heskes en assistent Vincent The dit seizoen een forse verjonging doorgemaakt. De gemiddelde leeftijd bedraagt 19 jaar. De belangrijkste doelstelling was ‘veel leren’ en zorgen voor handhaving in de eerste klasse. Op dit moment staat AMHC met 6 punten op de op één na laatste plaats, die recht geeft op handhaving. AMHC heeft een voorsprong van 2 punten op de nummer laatst, de Groninger Studs, waar ze de laatste wedstrijd van het seizoen tegen spelen.

De redactie van De Stad Amersfoort loopt tijdens de Van Gent Finaleweken een stapje harder op sportgebied. Dat kan omdat we worden ondersteund door partners die net als wij enthousiast worden van finales en sporten in het algemeen.
Speelt jouw club een belangrijke wedstrijd, komt die ene ‘sterkhouder’ terug na lang blessureleed of zijn de ambities voor komende seizoen aangescherpt? Tip de redactie via stad.amersfoort@bdu.nl of publiceer jouw wedstrijdverslag, sport- en ander verenigingsnieuws zelf via de knop Deel je nieuws.