Afbeelding
Danielle Gerris

Van Gent Finaleweken: Feestje voor Peanuts tijdens laatste competitiewedstrijd Crackerjacks

16 april 2023 om 07:43 Overig

AMERSFOORT Het eerste mannen seniorenteam van Crackerjacks speelt zondag 16 april de laatste wedstrijd van dit seizoen in Sporthal Zielhorst. 

Deze laatste wedstrijd wordt aangegrepen om de allerjongste categorie basketballers (onder 8 jaar) in het zonnetje te zetten. Deze kinderen spelen nog geen wedstrijden, maar trainen al spelenderwijs alvast hun basketbalvaardigheden.

Er is een programma opgezet waarbij deze onder 8 categorie (Peanuts in basketbal termen) een ‘meet and greet’ met het eerste mannen seniorenteam hebben. Zij gaan op de foto, begroeten gezamenlijk de tegenstander en de scheidsrechter en gaan mee in de teambespreking. Tijdens de rust is er een vaardighedenwedstrijd voor deze allerkleinste groep. ,,Uiteraard wordt ook de wedstrijd van het eerste team bekeken vanaf een VIP-tribune. Hierbij is iedereen welkom om te komen aanmoedigen Tot slot is er nog een patat-feest voor deze groep in de kantine.”

GROTE AMBITIE

Crackerjacks speelt op landelijk niveau in de tweede divisie en staat inmiddels op de tweede plaats in een competitie van tien teams. In deze competitie wordt er onder andere gespeeld tegen teams uit Amsterdam, Nijmegen, Arnhem, Voorburg en Rotterdam, maar ook tegen clubs uit Utrecht, Houten, Soest en Spakenburg.

Het team van Crackerjacks is een jong team met spelers van gemiddeld 22 jaar. De ambitie is groot. Een aantal spelers heeft in de jeugdcompetitie op eredivisieniveau wedstrijden gespeeld en na dit seizoen wil Crackerjacks gaan proberen om volgend jaar promotie te realiseren naar de 1e divisie.

In het eerste team spelen ook spelers uit het onder 18 team mee (U18). ,,Het is de filosofie van de vereniging dat jeugdspelers een kans moeten krijgen om op een hoger niveau competitie te ervaren en daardoor ook te leren en te verbeteren.”

De redactie van De Stad Amersfoort doet tijdens de Van Gent Finaleweken een stapje harder op sportgebied. Dat kan omdat we worden ondersteund door partners die net als wij enthousiast worden van finales en sporten in het algemeen.
Speelt jouw club een belangrijke wedstrijd, komt die ene ‘sterkhouder’ terug na lang blessureleed of zijn de ambities voor komende seizoen aangescherpt? Tip de redactie via stad.amersfoort@bdu.nl of publiceer jouw sport- en verenigingsnieuws zelf via de knop Deel je nieuws


Afbeelding: Crackerjacks

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie