De Marathon Amersfoort in 2019.
De Marathon Amersfoort in 2019. Rinus van Denderen

Ook geen marathon in Amersfoort dit jaar

Corona Coronavirus

AMERSFOORT Het bestuur van de Marathon Amersfoort heeft dinsdag besloten de tiende editie van 14 juni te annuleren. ,,De marathon kan helaas ook niet worden verplaatst naar het najaar", meldt de organisatie. 

,,Ook na 1 juni blijft de kans op overdragen van het coronavirus aanwezig, zeker bij een groot sportevenement als de Marathon Amersfoort waar veel mensen samenkomen en samen sporten. Het annuleren van ons sportevenement is dan ook de enige verantwoorde beslissing."

Verplaatsen naar het najaar is niet mogelijk omdat dit ook met grote onzekerheid zou zijn omgeven. Het past bovendien niet in de evenementenkalender van de stad, meldt de organisatie. ,,Heel jammer; ons team was flink op stoom en het aantal inschrijvingen voor deze jubileumeditie liep boven verwachting. Ongetwijfeld heeft het nieuwe parcours door de wijken Nieuwland en Vathorst de grote belangstelling flink aangewakkerd. Ook zagen we weer veel inschrijvingen van deelnemers afkomstig uit het buitenland. Het is niet anders, dit jaar geen tiende Marathon Amersfoort. Onze jubileumeditie zal nu worden georganiseerd op zondag 13 juni 2021."

De organisatie kijkt momenteel naar een passende oplossing voor de deelnemers die zich al hebben ingeschreven. Dit is mede afhankelijk van het afwikkelen van de overeenkomsten die zij voor deze editie zijn aangegaan met leveranciers, de kosten die in de voorbereiding zijn gemaakt en de medewerking van de gemeente Amersfoort, 'onze grootste subsidiënt'.

advertentie
advertentie