Afbeelding
Amaris Zorggroep

Welnesschair moet bewoners Amaris meer welzijn brengen

8 augustus 2022 om 17:29 Zorg

AMERSFOORT Naast de zorg is welzijn voor de bewoners van Amaris erg belangrijk. Dat wordt op verschillende manieren uitgewerkt, op maat voor de bewoners. Onlangs schafte Amaris een welnesschair aan voor met name de bewoners die te maken hebben met dementie. 

Ouderen die te maken hebben met dementie hebben moeilijkheden met communiceren en het uitvoeren van alledaagse taken. Dat zorgt vaak voor onbegrip voor de omgeving en voor stress en spanning bij de ouderen zelf. Vooral voor ouderen in het schemergebied, die beseffen dat ze de grip en controle op hun leven aan het verliezen zijn.

Amaris zet zich in om vooral voor ouderen met dementie een thuis voor hen te zijn. Daarvoor worden hulpmiddelen als een welnesschair ingezet. Ouderen kunnen in deze stoel plaatsnemen om zich te ontspannen met rustgevende muziek, tactiele stimulatie en subtiele schommelbewegingen. Meerdere zintuigen worden geprikkeld. Dit heeft vaak een positief en kalmerend effect. 

Mede met behulp van donaties van het Roelsefonds en stichting Welzijn Senioren heeft Amaris Zorggroep een welnesschair kunnen aanschaffen. Deze is in beheer van het Zorg Innovatie Huis van Amaris en kan op verzoek voor een periode geleverd worden aan een locatie van Amaris. Op deze manier kunnen alle bewoners gebruik maken van deze stoel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie