Patiënten kunnen vanaf 1 maart een beroep doen op de ondersteuningsconsulenten Marianne van Dam en Diane Brons.
Patiënten kunnen vanaf 1 maart een beroep doen op de ondersteuningsconsulenten Marianne van Dam en Diane Brons. Meander Medisch Centrum

Meander start met ondersteuningsconsulent voor kankerpatiënten

3 februari 2021 om 11:27 Zorg

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum wil mensen met kanker niet alleen de beste medische zorg bieden, maar ook goed begeleiden naar ondersteunende zorg in het ziekenhuis, thuis of elders. Meander heeft daarom, met behulp van de Vrienden van Meander, twee ondersteuningsconsulenten aangesteld.

,,De diagnose kanker en de behandeling hiervan hebben een grote impact op het leven van mensen met kanker en hun naasten. Niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook emotioneel, sociaal en geestelijk. Uit diverse landelijke onderzoeken blijkt dat patiënten en hun naasten behoefte hebben aan extra ondersteuning, naast de medische zorg. Ondersteunende zorg betreft alle niet-medische zorg waarbij behandelingen gericht zijn op het verlichten van klachten en symptomen en op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten. Dit kan variëren van psychologische zorg tot voedingsadviezen van de diëtist of ontspanningsoefeningen”, schrijft het ziekenhuis in een persbericht.

De functie van ondersteuningsconsulent is een nieuwe functie in Meander en wordt gefinancierd door de Vrienden van Meander.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie