Voor de Kamperbinnenpoort staan Rosanne van der Lugt, Bas Cloo en Max Griebling, drie docenten van de Volksuniversiteit.
Voor de Kamperbinnenpoort staan Rosanne van der Lugt, Bas Cloo en Max Griebling, drie docenten van de Volksuniversiteit. Volksuniversiteit Amersfoort

‘Bij de Volksuniversiteit word je wijzer’

18 oktober 2023 om 12:30 Zakelijk

AMERSFOORT Al meer dan honderd jaar biedt de Volksuniversiteit Amersfoort cursussen en lezingen aan tegen een betaalbare prijs. ,,Met onze veertien vreemde talen zijn wij de grootste talen-aanbieder in de regio en ook al onze andere cursussen zitten bijna allemaal vol”, zegt het tevreden bestuurslid Jeroen van der Laan. Van der Laan is begin dit jaar toegetreden tot het bestuur. ,,De doelstelling sprak mij gelijk aan: een laagdrempelige instelling waar iedereen kan leren met plezier en waar je echt wat wijzer wordt.”

Docent Rosanne van der Lugt woont en werkt in Amersfoort als jeugdarts. In haar werk en in haar vrije tijd zet ze zich in voor een ideaal. Ze doneert aan goede doelen en maakt daarin effectieve keuzes die levensreddend zijn. ,,Ik laat zien wat op dit moment de belangrijkste thema’s zijn en waar je donatie de meeste impact heeft.” Hierbij sluit ze zich aan bij een stroming die bekend staat als het Effectief Altruïsme, een beweging die op wetenschappelijke wijze onderzoekt hoe je zo veel mogelijk goeds kunt doen met je geld en je tijd, hoe je zo effectief mogelijk kunt doneren.

Docent Bas Cloo was als kok altijd al op zoek naar methodes om zijn vak zo duurzaam mogelijk uit te voeren en dit te delen met andere chefs. Hij richtte hiervoor de koksbeweging Dutch Cuisine op: meer lokaal voedsel uit het seizoen en met groente in de hoofdrol en dierlijke eiwitten als ondersteunende smaakmaker. Hij zal hierover vertellen op 7 november in Het Lokaal. Een tweede spreker die avond is Jeroen Willemsen, een specialist op het gebied van de eiwittransitie.

Max Griebling heeft als tuinarchitect veel les gegeven aan de Volksuniversiteit. Zijn liefde voor de natuur en alles wat deskundige verzorging nodig heeft draagt hij graag over op anderen. Max: ,,Ik geef dit jaar twee keer de cursus Ontwerp je eigen tuin. Hierin leer ik deelnemers hun eigen plekje vorm te geven en in te richten. Dit begint bij het ontwikkelen van een visie en eindigt meteen tekening.” De lesgroep telt acht deelnemers zodat Max veel aandacht aan iedere cursist kan geven. 

Cursus Ontwerp je eigen tuin: 26 oktober (volgeboekt) en 11 januari 2024
Lezing Dutch Cuisine: 7 november
Lezing Effectief Doneren: 7 december

Kijk voor meer informatie op: www.vuamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie