BCC in Amersfoort.
BCC in Amersfoort. Google Maps

Amersfoortse vestiging financieel wankel BCC vandaag weer geopend

15 september 2023 om 07:31 Zakelijk

AMERSFOORT (ANP) Een groot deel van de winkels van BCC heeft donderdag uit zorgen om de veiligheid van het personeel de deuren gesloten na het nieuws over de financiële problemen bij de elektronicawinkelketen. Het bedrijf wil nu eerst beveiligers inhuren voordat de winkels weer opengaan, zegt topman Caspar Klinkhamer. Het BCC-filiaal aan de Amsterdamseweg 49 was donderdag gesloten, maar is vandaag gewoon weer open om klanten te ontvangen, aldus een medewerker van het filiaal.  

Donderdag werd bekend dat BCC uitstel van betaling had aangevraagd. ,,Als het om elektronica gaat, gaat het om dure aankopen. En bij zaken als het terugbrengen of retourneren van aankopen bij een surseance lopen de emoties soms veel te hoog op. Samen met de bewindvoerder en vestigingsmanagers hebben we afgesproken dat we beveiligers gaan inregelen”, legt Klinkhamer uit, die daarmee een bericht van NU.nl bevestigt.

SLUITING

Van de 55 winkels van BCC waren er 42 dicht. Dat betekent volgens Klinkhamer niet dat in al die winkels acute dreigende situaties waren ontstaan, maar dat de sluiting een voorzorgsmaatregel was. ,,Veiligheid gaat in zo’n situatie boven alles.” De komende dagen gaan geleidelijk meer winkels open en naar verwachting zijn alle vestigingen maandag weer te bezoeken.

BLOKKADES

Na het nieuws over de surseance blokkeerden enkele transportondernemers ook tijdelijk een distributiecentrum in Almere van waaruit BCC werkt, meldde Omroep Flevoland. Volgens de BCC-topman ging het om enkele ingehuurde vervoerders die klussen hadden gedaan voor de keten en dus schuldeiser waren. ,,Zij wilden beslag leggen om hun crediteurenpositie op te heffen, maar zo werkt het niet. Dan meld je jezelf aan bij de bewindvoerder”, zegt Klinkhamer.

Voor vakbond CNV kwam de aanvraag van uitstel van betaling door elektronicaketen BCC donderdag als een grote verrassing. Dat het winkelbedrijf zocht naar manieren om kosten te besparen was weliswaar bekend bij de bond. ,,Maar dat ze er zo slecht voor stonden, had ik niet verwacht”, zegt vakbondsbestuurder Leon van der Elsen. ,,Dat is echt een grote klap voor alle medewerkers.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie