Afbeelding
ANP Foto

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan

12 februari 2019 om 15:49 Nieuws

AMERSFOORT (ANP) Speelgoedwinkelketen Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd voor zijn Nederlandse activiteiten. Het bedrijf kampt naar eigen zeggen met aanhoudende zware marktomstandigheden, waardoor een ,,stevige herstructurering'' van de organisatie noodzakelijk is.

Intertoys heeft circa driehonderd winkels in Nederland en Belgie, twee distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast kent Intertoys nog ruim honderd franchisenemers in Nederland. Er werken meer dan 3200 mensen.

Amersfoort heeft vier vestigingen: aan de Varkensmarkt 5, Langestraat 99, Cruquius 43 en De Beurs 37-38.

Dat Intertoys uitstel van betaling heeft aangevraagd is een harde maar niet geheel onverwachte klap voor het personeel van de speelgoedwinkelketen. Dat concludeert bestuurder Martijn den Heijer van vakbond CNV in een reactie op de surseance van het bedrijf. Hij wijst daarbij op de stevige concurrentie in de speelgoedbranche en dan met name de ,,voorname" rol van webwinkels.

Volgens de bondsbestuurder is de werkgelegenheid van circa 4000 mensen in het geding. Den Heijer spreekt van een harde klap in het gezicht van de medewerkers in alle Intertoys-vestigingen. Den Heijer wil op zo kort mogelijke termijn met de directie van Intertoys om tafel om over de problemen te praten. Ook worden gesprekken met leden voorbereid.

Een woordvoerster van vakbond FNV spreekt van een treurig geluid. Volgens haar wordt het met name voor het personeel dat mogelijk op straat komt te staan nog een hele kluif om nog weer een soortgelijke baan te vinden. Zeker omdat de problemen bij Intertoys niet op zichzelf staan. Een keur aan winkelbedrijven ging de laatste jaren al op de fles of ging in afgeslankte vorm door.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie