'De OneLove campagne van de KNVB die staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie in het voetbal. Waarom geldt deze gedachte dan niet voor het legale beroep van sekswerk?'
'De OneLove campagne van de KNVB die staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie in het voetbal. Waarom geldt deze gedachte dan niet voor het legale beroep van sekswerk?' Privéhuis La Cloche

Eigenaar House of Dreams Amersfoort voelt zich gediscrimineerd door FC Utrecht

19 april 2023 om 13:47 Zakelijk

AMERSFOORT De eigenaar van de ‘privehuizen’ La Cloche in Utrecht en House of Dreams in Amersfoort voelt zich naar eigen zeggen gediscrimineerd door betaald voetbalorganisatie FC Utrecht, omdat die laatste het sekswerkersbedrijf niet als sponsor wil.

,,Net als vorig jaar werden wij van Privehuis La Cloche in Utrecht door een reclamebureau benaderd, met de vraag of wij wilden adverteren bij voetbalclub FC Utrecht. Aangezien wij een legale erotische dienstverlening aan mannen geven en het grootste gedeelte van de aanhang van FC Utrecht uit mannen bestaat, hadden wij daar natuurlijk wel interesse in. Echter, het reclamebureau was net als vorig jaar te enthousiast. Want bij navragen bleek dat de BVO FC Utrecht ons helemaal niet als adverteerder wil hebben”, schrijft eigenaar Raymond. 

ONELOVE NIET VAN TOEPASSING?

,,In moderne maatschappij in Nederland waar tegenwoordig ruimte wordt gemaakt voor inclusiviteit en diversiteit, waar betaalde voetbalclubs zich daarvoor hard maken onder andere door meer aandacht voor vrouwenvoetbal en het dragen van de OneLove band bij aanvoerders. De OneLove campagne van de KNVB die staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie in het voetbal. Waarom geldt deze gedachte dan niet voor het legale beroep van sekswerk? Waarom niet voor onze privéhuizen?”

FC Emmen heeft Easytoys als shirtsponsor, een webshop in sextoys. ,,Maar wij als legaal, netjes werkend en streng door de overheid gecontroleerd prostitutiebedrijf worden wel uitgesloten. Toch vreemd? En dan te weten dat veel betaalde voetballers toch gebruiken maken van de erotische dienstverlening...”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie