Bij Parkhuis Amersfoort kan jong en oud terecht voor een diner, een taartje of de knusse speelkelder.
Bij Parkhuis Amersfoort kan jong en oud terecht voor een diner, een taartje of de knusse speelkelder. Tineke van der Eems
Kei Lekker

Ontmoeten, eten, spelen en genieten in het Parkhuis

22 februari 2023 om 11:00 Zakelijk

AMERSFOORT Heel wat Amersfoorters hebben bijzondere herinneringen aan deze plek. Tegenwoordig kun je er genieten samen met je kinderen of vrienden, samen actief bezig zijn, een hapje eten of gezellig een drankje nemen. Parkhuis Amersfoort biedt dat allemaal op de plek waar ooit het Sint Elisabethziekenhuis stond. 

De karakteristieke schoorsteen was jarenlang het herkenningspunt van het voormalige Sint Elisabethziekenhuis. Na de sloop van het oude ziekenhuis werden de schoorsteen en het monumentale ketelhuis bewaard en is het in gebruik genomen door Bzzzonder. Het is nu een prachtige locatie om op allerlei manieren van te genieten. De schoorsteen is nog steeds een herkenbaar icoon. Het ketelhuis heet nu Parkhuis Amersfoort en ligt aan de rand van stadspark Elisabeth Groen dat is aangelegd op het terrein van het voormalige ziekenhuis. Een fraaie inpassing van historie en nieuwe ruimte voor groen in de stad.

PLEK VOOR IEDEREEN Parkhuis Amersfoort is op eenzelfde manier ingepast als ontmoetingsplek voor iedereen. Naast de kinderopvang van Bzzzonder vind je er het restaurant voor lunch, diner, borrel of het geven van een familiefeestje. In de zomer is het terras aan het park geopend en in de wintermaanden is de industriële speelkelder geopend op zaterdag- en zondagmiddag. Verder worden er ruimtes verhuurd voor zakelijke evenementen en bijeenkomsten.  

De ontvangst in Parkhuis Amersfoort is in handen van het inclusieve leerwerkteam van Bzzzondere Gasten. Parkhuis biedt een fijne werkplek, ongeacht achtergrond, leeftijd, droom of zorgvraag. Dat lijkt misschien bijzonder, maar het is bij Bzzzonder heel gewoon. Koen Leenders van Bzzzonder vertelt daar enthousiast over: ,,Iedereen die bij ons meewerkt krijgt iets mee maar geeft evenzogoed ook weer iets terug. We zijn een plek, voor kinderen van 0 tot 101, om te ontmoeten, te spelen en te ontspannen, een plek voor buurtbewoners en een plek voor bezoekers aan Amersfoort.” Zo is Parkhuis Amersfoort naast een fijne werkplek, ook een locatie waar een grote verscheidenheid in diversiteit van de gasten is.  

PANORAMADAK Bzzzonder biedt kinderopvang, naschoolse opvang en overal in Parkhuis Amersfoort is het voor kinderen mogelijk om te spelen. Ouders en kinderen kunnen met een kop koffie in de speelkelder van het Parkhuis spelletjes doen, tafeltennis spelen of de oude Arcade spelcomputer met Pacman gebruiken. De diverse ruimtes geven ook mogelijkheid voor een gezellig feest, een werkplek, training, workshop of zakelijk evenement. In het oude ketelhuis zijn de namen van de ruimtes verbonden aan het oude ziekenhuis. In de Stoomkamer, Kweekkamer of Machinekamer is ruimte voor groepen tot 120 personen. Helemaal boven is het Panoramadak, een glazen verdieping die met grote schuifdeuren, net als het terras beneden, binnen en buiten met elkaar verbindt. Zodra de voorjaarszon het toelaat is het daar genieten met een riant uitzicht op het stadspark.  

Parkhuis werkt met lokale leveranciers voor zuivel en vlees

RESTAURANT A la carte eten kan op vrijdag- en zaterdagavond in het restaurant. Dan biedt Parkhuis een combinatie van stadsrust met een groene omgeving en keuze uit een kaart met toegankelijke gerechten die ook altijd iets verrassends hebben. Parkhuis werkt met lokale leveranciers voor zuivel en vlees en wil daarmee de gasten ook culinaire diversiteit bieden.    

OUD EN NIEUW Amersfoorters, en mensen die de stad bezoeken, vinden in Parkhuis Amersfoort al snel een gezellige en vertrouwde plek. Voor een uitje, of om als gezin te genieten van wat Amersfoort biedt in de wijk Randenbroek.

Parkhuis Amersfoort
Heiligenbergerweg 151
3816 AJ Amersfoort
https://www.parkhuisamersfoort.nl/
06 86 80 86 30

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m donderdag: 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 21.30 uur
Zaterdag: 10.00 – 21.30 uur
Zondag 10.00 – 19.00 uur

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie