Uit handen van Sander Groeneveld, uitvaartverzorger bij Monuta Amersfoort, ontving het Toon Hermans Huis een cheque van 2500 euro.
Uit handen van Sander Groeneveld, uitvaartverzorger bij Monuta Amersfoort, ontving het Toon Hermans Huis een cheque van 2500 euro. Monuta

Monuta Helpt ondersteunt Toon Hermans Huis Amersfoort

2 december 2022 om 10:25 Zakelijk

AMERSFOORT Het Toon Hermans Huis in Amersfoort heeft een cheque van 2.500 euro ontvangen van Sander Groeneveld, uitvaartverzorger bij Monuta Amersfoort. Dit bedrag, beschikbaar gesteld door Monuta Helpt, stelt het THHA in staat om een Zieke Partnergroep op te richten. De groep, voor mensen met een zieke partner, komt maandelijks op dinsdagavond bijeen waarbij er rondom een thema een gesprek gevoerd kan worden. Daarbij wordt er voldoende ruimte geboden voor inbreng van eigen vragen en/of thema’s.  


Sander Groeneveld: ,,Enige tijd geleden werd ik gevraagd om ambassadeur te zijn voor een aanvraag van het THHA. De aanvraag was om een nieuwe lotgenotengroep te starten. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk deze groepen kunnen zijn om met lotgenoten over je dierbare te kunnen praten en om handvatten te krijgen om met het verlies om te gaan wanneer je dierbare door kanker is getroffen. Zeker bij het THHA is er alle ruimte voor gesprek, medeleven en een luisterend oor. Ik hoefde daarom ook niet lang na te denken om mij in te zetten als ambassadeur namens Monuta Helpt voor dit mooie initiatief.”


,,Het Toon Hermans Huis is een centrum voor leven met en na kanker. Wij  bieden psycho-oncologische zorg aan mensen met kanker en hun dierbaren, zoals een luisterend oor, een persoonlijk gesprek, lotgenotencontact, kids- en jongerengroepen, informatie en tal van activiteiten zoals creatieve workshops, yoga, meditatie en massages”, aldus het THHA.


Monuta Helpt steunt lokale initiatieven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na een afscheid van een dierbare. Denk hierbij aan initiatieven en projecten die zich richten op de ouderenzorg, palliatieve zorg, mantelzorg en zorg voor nabestaanden. Dit doet Monuta met het geven van financiële steun en praktische hulp door haar medewerkers. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie