De wandeling gaat ook langs Leerhotel het Klooster, het Hoornbeeck College en Het Nieuwe Eemland.
De wandeling gaat ook langs Leerhotel het Klooster, het Hoornbeeck College en Het Nieuwe Eemland. Shutterstock

Monumentenwandeling op Open Energiedag

2 september 2022 om 10:30 Zakelijk

AMERSFOORT Kijken hoe monumenten rondom de Stichtse Rotonde verduurzamen kan tijdens een wandeling op de Open Energiedag. De nationale Open Energiedag in Nederland is op 17 september. Hier kunnen bedrijven en leveranciers een kijkje in de keuken geven van de nieuwste duurzame initiatieven. Warmtebedrijf Amersfoort doet hieraan mee en verzorgt een wandeling langs haar klanten, de monumenten rondom de Stichtse Rotonde.  

Monumenten in heel Nederland zijn op zoek naar nieuwe en innovatieve oplossingen om hun gebouw te verduurzamen, omdat monumenten niet verbouwd mogen worden. Hierdoor zijn oplossingen zoals dubbel glas of extra isolatie vaak niet toegestaan. Met een warmtenet op basis van een mix van duurzame bronnen kunnen monumenten vaak toch hun hele gebouw verduurzamen en daarmee ook gelijk op de energierekening besparen.

Verdeeld over twee groepen (starttijd 10.00 en 14.00) kunnen geïnteresseerden een wandeling maken in dit gebied, begeleid door een officiële stadsgids van Amersfoort. Zo gaat de wandeling langs het Leerhotel het Klooster, het Hoornbeeck College en Het Nieuwe Eemland, evenals de mooie landerijen er omheen. En met een klein hapje en een drankje erbij laat Warmtebedrijf Amersfoort zien hoe deze gebouwen zonder grote aanpassingen tóch kunnen verduurzamen.  

Aanmelden voor de wandeling kan via de QR-code of ga naar deze website.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie