Corrie Balfoort heeft artistieke en bijzondere mode.
Corrie Balfoort heeft artistieke en bijzondere mode. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in Beeld

Bijzondere kleding bij Chloë Eksklusieve Mode

Zakelijk

AMERSFOORT In de kledingboetiek van Corrie Balfoort is het anders. Anders door de inrichting, de sfeer, de keuze en zeker anders door Corrie Balfoort zelf. „Ik verkoop niet, ik kleed aan”, vat ze zelf het advies, dat ze in winkel geeft, samen.

Om een indruk te krijgen welke kleding Corrie biedt met Chloë Eksklusieve Mode kun je zelf rondkijken of een beetje snuffelen. Op het moment dat je Corrie ernaar vraagt, wordt al snel duidelijk dat de naam van haar zaak de lading goed dekt. „Artistieke mode. En als het niet artistiek is dan is het in elk geval bijzonder”, vertelt ze enthousiast. „Verkopen doe ik niet, ik kleed aan, als een stylist. Ik heb dan ook de kleding én de accessoires. Sjaals, een ceintuurtje en alles om er één geheel van te maken.”

Na 43 jaar is het ook niet verwonderlijk dat Chloë Eksklusieve Mode zo perfect kan voorzien in wat klanten vragen. Velen komen regelmatig even aan in de winkel. „Er zijn mensen die aangeven dat ze op vakantie gaan”, lacht Corrie, „Anders verwachten we ze maar komen ze niet.” Van veel mensen weet Corrie wat ze willen, als ze laten weten dat ze onderweg zijn dan bereidt Corrie een dergelijk bezoek voor. „Ik weet van veel vrouwen wat ze leuk vinden. Dan hang ik vaak wat dingen klaar. Zelfs als ik inkoop doe ik dat bewust voor bepaalde klanten. En ook denk ik dan vooraf al hoe het eruit mag zien. Ik ben daarin heel eerlijk. Ja, reken maar, ik zeg alles”, licht ze vrolijk toe.  

DOORGAAN De passie en het enthousiasme voor haar vak is duidelijk. „Ik ben gek op mijn vak. Ik kan zelf naaien. Dat heb ik altijd al gekund. Ja dat helpt natuurlijk enorm in het advies en geeft de nodige kennis.” Met al haar enthousiasme is het wel duidelijk dat Corrie niet van plan is om te stoppen in de Krommestraat. „Nee, ik blijf nog wel even doorgaan. Hoe lang? Ik kan niet ophouden dus echt beantwoorden is lastig. Maar ik vind het echt leuk, ik houd ervan, ik houd van het inkopen en zeker ook van de mensen.”

door Arnoud J Spaaij

Chloë Eksklusieve Mode
Krommestraat 9
3811CA, Amersfoort
033 462 16 00.
Open op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

advertentie