Wai Soe biedt verrassende gerechten.
Wai Soe biedt verrassende gerechten. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Verrassend Yumi Yumi aan de Leusderweg

Zakelijk

Wai Soen, iedereen mag hem ook Pico noemen, is eigenaar en chef van het afhaal- en bezorgrestaurant Yumi Yumi. Meer dan een jaar geleden streek hij neer op de hoek van de Van Rootselaarstraat. Veel Amersfoorters kennen de stek. Pico: „Tientallen jaren zat op deze hoek al horeca. Ik vind het dan ook een mooie plek. Daarom ben ik hier helemaal opnieuw begonnen.”

[AMERSFOORT] Met zijn eigen huisgemaakte specialiteiten op broodjes en pizza’s timmert Wai Soen inmiddels een jaar aan de weg. Aan de Leusderweg om precies te zijn, op een van de handigste plekken in de stad om af te halen.

CYU soon @ Yumi Yumi for your Tummy

BEREIKBAAR Met gratis en ruim parkeren voor de deur is de plek inderdaad handig. Handig om vlak voor thuiskomst even aan te gaan voor een heel andere combinatie van gerechten. Pico’s kaart bedacht hij zelf en inmiddels zijn zijn combinaties met rendang, kip kerrie en pom zeer geliefd. „Ik combineer verrassende gerechten uit verschillende landen. Sommige dingen zijn Indonesisch, andere gerechten weer Surinaams. Ik bereid hier in de keuken de basis van witte rijst, bami, nasi die je kan combineren met de specialiteiten. Dus ook op een broodje en pizza.”

BUBBLE TEA Het broodje bakkeljauw, gedroogde en gezouten kabeljauw, is een succes. En zo heeft Pico het afgelopen jaar mooie combinaties weten te maken. „Bubble tea, van oorsprong een Taiwanese ijsgekoelde theedrank, was nieuw toen ik hier begon”, zegt Pico. „Ik merk dan ook dat mensen dat graag kiezen in plaats van de bekende drankjes.”

Pico’s idee om met een eigen restaurant te starten kwam voor hemzelf niet uit de lucht vallen. „Ik liep al een poos rond met het idee om met een restaurant te beginnen. Eigenlijk volgde ik mijn hart want hiervoor werkte ik in een heel andere branche. Maar met mijn eerdere ervaring bij onder andere Toko Tjin bleef het kriebelen. Zo ontwikkelde ik het idee om in de keuken te gaan staan om lekkere gerechten te maken. Je kunt uiteraard hier in de zaak op je gemak gaan zitten. En voor afhalen en bezorgen zijn we helemaal ingericht. En voor bewoners van het Leusderkwartier zitten we - letterlijk - om de hoek.” lacht Pico.

Yumi Yumi
Leusderweg 72
3817 KC Amersfoort
Tel. 033-7852898
yumiyumi.nl

advertentie