Een deel van het BladenMakers-team. Achter, van links naar rechts: Redmar Smit en Arjan Klein. Voor, van links naar rechts: Tineke Tramper en Anne Engberts.
Een deel van het BladenMakers-team. Achter, van links naar rechts: Redmar Smit en Arjan Klein. Voor, van links naar rechts: Tineke Tramper en Anne Engberts. BladenMakers B.V.
Ondernemer in beeld

Nijkerks specialist in magazines

24 maart 2022 om 05:30 Zakelijk

NIJKERK Specialist in het maken van magazines. Zo mag je BladenMakers B.V. noemen. ,,Al bijna tien jaar maken we voor onze opdrachtgevers mooie magazines”, vertelt directeur Arjan Klein trots. ,,Onze expertise is dat vorm en inhoud écht samenkomen en de boodschap doeltreffend wordt gecommuniceerd.”

BladenMakers is ontstaan uit een middelgrote uitgeverij in Houten. Projectcoördinator Redmar Smit: ,,Daar maakten we al een aantal abonnementstijdschriften in eigen beheer. Op een gegeven moment dachten we: wat we voor onszelf kunnen, kunnen we ook voor anderen maken. BladenMakers B.V. werd een feit. In de jaren die volgden, groeiden we enorm. In 2018 zijn we verzelfstandigd en verhuisden we naar Nijkerk.” 

EXPERTISE Het maken van een magazine is een vak apart en vereist expertise. ,,Natuurlijk moet een magazine er goed uitzien, maar wij kijken veel verder dan dat”, licht Arjan de werkwijze van BladenMakers toe. ,,We gaan eerst uitgebreid met de klant in gesprek. Aan de hand van vragen krijgen we een goed beeld van wie de organisatie is, wat ze wil bereiken met het magazine en vooral wie de doelgroep is. Zijn er ook nog andere uitingen die de boodschap van het magazine kunnen versterken? Als we dat weten, adviseren we hoe de klant zijn verhaal het beste in het magazine kan vertellen en eventuele projecten het beste onder de aandacht krijgt bij zijn lezers. We kijken niet alleen óf het verhaal overkomt, maar ook hóé! Daarin zijn we soms behoorlijk eigenwijs en houden we de opdrachtgever graag een spiegel voor. Dan worden we soms niet aardig gevonden, maar we gaan voor het beste resultaat en praten de klant niet naar de mond. Dat is onze kracht!”

We kijken niet alleen óf het verhaal overkomt, maar ook hóé

ONTZORGEN Bij BladenMakers kunt u terecht voor een compleet nieuw magazine (ook eenmalige uitgaven), maar ook voor een restyle van uw huidige uiting. Redmar: ,,Na het ontwerp verzorgen we met liefde ook de terugkerende vormgeving. Daarnaast biedt BladenMakers veel andere diensten rondom het maken van magazines. U wordt bij ons compleet ontzorgd. In alles wat nodig is om van begin tot eind een prachtig magazine te maken, kunnen we voorzien. We hebben een afgestudeerd journalist in huis die uw tijdschrift kan voorzien van sterke teksten en de eindredactie kan verzorgen. We werken met goede fotografen die met prachtig beeld uw blad naar een nog hoger level tillen. Daarnaast kennen wij de drukwerkmarkt als geen ander en kunnen wij u adviseren in het beste drukwerk voor de beste prijs. Wij kunnen ook de volledige drukwerkbegeleiding voor u uit handen nemen, zodat u nergens naar hoeft om te kijken. Ook voor het doeltreffend en kostenbewust verzenden van magazines – met extra voordelige mogelijkheden voor non-profitorganisaties – bent u bij ons aan het juiste adres.”

Een magazine heeft een hogere attentiewaarde en is met een aantrekkelijke lay-out leuk om te krijgen

MAGAZINES OUDERWETS? Zijn magazines nog wel van deze tijd en zijn ze geen gelopen race? ,,Die vraag wordt ons vaak gesteld”, vertelt Redmar. ,,Als je het goed doet, zijn magazines een geschikt marketing- en communicatiemiddel. Voordeel van een magazine is dat mensen ze eigenlijk altijd wel doorbladeren wanneer die op de mat valt. Een magazine heeft een hogere attentiewaarde en is met een aantrekkelijke lay-out leuk om te krijgen. Online uitingen (zoals een nieuwsbrief) zijn waardevolle aanvullingen, maar verliezen sneller hun attentiewaarde. Een magazine blijft vaak nog een poosje rondslingeren en wordt telkens weer gelezen. Ook de inhoud is van groot belang.” 

MEER DAN MAGAZINES De afgelopen jaren is BladenMakers gegroeid. Meer klanten, meer mogelijkheden en een prima jaarresultaat. Arjan: ,,Vorig jaar gaven we zo’n 100 magazines uit, in een totaaloplage van ongeveer 3 miljoen stuks. Naast BladenMakers hebben we enkele jaren geleden ook de labels PodcastMakers, FilmMakers en CampagneMakers opgericht. We denken en werken graag mee in de ontwikkeling van organisatie-identiteit, ontwikkelen marketingcampagnes en zorgen dan ook voor bijbehorende video’s, podcasts of websites. Samen met een goed magazine zijn dat gouden combinaties. Ook daarvoor hebben we de mensen en faciliteiten in huis. Inmiddels merken we dat dit in de markt opvalt en mogen we een bredere kring van opdrachtgevers met meer dan alleen magazines bedienen.”

Vrijblijvend in contact komen met BladenMakers? ,,Hartelijk welkom in onze ontwerpstudio in Nijkerk. We vinden het leuk om u te verwelkomen.”

Meer informatie: BladenMakers B.V., Melkrijder 20 C, 3861 SG Nijkerk, www.bladenmakers.nl, info@bladenmakers.nl, 033 200 7890.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie