Handwerk en de modernste ontwikkelingen gaan samen bij Bouwbedrijf Van Hoeijen.
Handwerk en de modernste ontwikkelingen gaan samen bij Bouwbedrijf Van Hoeijen. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Van Hoeijen kiest voor duurzaamheid

28 april 2021 om 10:15 Zakelijk

AMERSFOORT Innovatie is in de bouwwereld bijna vanzelfsprekend. Nieuwe materialen, andere bouwtechnieken en verbeterde omstandigheden zijn haast aan de orde van de dag. Dan is een elektrische bedrijfswagen ook voor de hand liggend zou je denken.

Maar zo voor de hand liggend blijkt elektrisch rijden in de bouw helemaal niet. „’Jullie zijn de eersten die het aandurven,’ zei Toyota tegen me”, zegt Martijn van Hoeijen. Daarmee werd de aanschaf van de Toyota ProAce Electric een extra bijzondere investering voor Bouwbedrijf Van Hoeijen. Want er rijden inderdaad heel wat bedrijfsbussen in de spits maar een elektrische zie je niet vaak. „Terwijl het voor ons vanuit praktisch oogpunt logisch was. Steeds vaker treffen we de borden die je verbieden met een oude auto de binnenstad te betreden”, legt Van Hoeijen uit. „En andere voorkomende bezwaren gelden ook niet meer. Zo’n bus trekt bijvoorbeeld gemakkelijk een kar van twaalfhonderd kilo.” Het bereik van 330 kilometer is ook ruim voldoende voor de dagelijkse taken. „Maar voor ons geldt ook zeker dat het past in de manier van werken. We zijn dagelijks bezig met duurzaamheid in onze opdrachten. Dan past het als je met een volledig elektrische bedrijfsauto voorrijdt.”

ENERGIEZUINIGSTE MATERIALEN Duurzaam bouwen is geen trend. Zo menen Van Hoeijen en zijn compagnon Edwin Schimmel. Het heeft, en is de toekomst. Verbeteringen aan vloeren, vullen van spouwmuren en daken door toepassing van de energiezuinigste materialen leiden tot een lager energie verbruik en daarmee lagere woonkosten. Naast de praktische uitvoering adviseert Bouwbedrijf Van Hoeijen in slimmer bouwen. Die bouwmethoden geven een beter wooncomfort.

Energiezuinig bouwen is meer dan een huis goed isoleren

TOENAME Energiezuinig bouwen is meer dan een huis goed isoleren. In de hele stroom van materialen past ook een niet vervuilende aanvoer. Daarnaast is ook verantwoord gebruik van materialen, duurzaamheid en hergebruik een onderdeel van de manier van bouwen. „We richten ons voor een belangrijk deel op particulieren”, legt Van Hoeijen uit. „Dat is vaak het restaureren en renoveren van woningen. Soms wat groter en soms ook kleinere woningen. Nieuwbouw maar ook uitbreiding. Het afgelopen jaar merkten we echt een toename daarin. Veel mensen die thuiswerken en dan ruimte nodig hebben om aan huis een rustige werkplek te hebben apart van het gezinsleven.”

HANDKAR Het familiebedrijf Van Hoeijen werd in 1933 opgericht. De handkar waarmee Martijns overgrootvader de eerste bouwmaterialen vervoerde is er nog. „Veel zuiniger dan met de handkar kan het niet”, zegt Van Hoeijen lachend terwijl hij de fonkelnieuwe bedrijfsbus laat zien. Maar met de elektrische bedrijfsbus komt hij een heel eind in de buurt.

Door Arnoud J Spaaij

Bouwbedrijf Van Hoeijen
Astronaut 26
3824 MJ Amersfoort
033 - 4613114

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie