John Nieuwenhuijse: ,,Communicatie is de key."
John Nieuwenhuijse: ,,Communicatie is de key." Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Scheidingsspecialist IMS Mediation: ‘Bijna nooit willen partners elkaar slecht achterlaten’

25 maart 2021 om 18:50 Zakelijk

AMERSFOORT Als je voor een scheiding staat, heb je het al lastig genoeg. Een scheidingsspecialist kan veel voor je regelen op zo’n moment.

Arnoud J Spaaij

John Nieuwenhuijse helpt stellen die een punt achter hun relatie willen zetten. „Zeker,” beaamt hij, „maar ik begin met de vraag ‘waar zitten we nu?’ Want het is belangrijk dat je weet wat de situatie is. En vooral ook dat dat wordt uitgesproken naar elkaar. Daar is mijn rol als mediator ook van belang. Zijn er kinderen bij betrokken, wat is het vermogen, is er een huis of erfenis? Vragen die ik stel om duidelijkheid te krijgen.”

Nieuwenhuijse analyseert, maar weet ook welke voorwaarden er zijn en weet de weg te plaveien voor de uitspraak door de rechter. „Er moet uiteindelijk een convenant worden neergelegd waarin duidelijk is wat beiden willen en bij kinderen is ook een ouderschapsplan verplicht,” legt Nieuwenhuijse bondig uit.

Soms komt het voor dat stellen toch weer tot elkaar komen. „Bijna nooit willen partners elkaar slecht achterlaten. Die mogelijkheid wordt ook geboden door de wet. De scheidingswetgeving is regelend recht. Ook daarin is communiceren belangrijk en ook moet alles goed en duidelijk worden vastgelegd.”

IMS Mediation werkt samen met specialisten in het netwerk van scheidingswijze.nl. Daarin maken zo’n 25 scheidingsexperts, mediators en juristen als zelfstandigen gebruik van elkaars expertise.

IMS Mediation
Kuinrestraat 34
3826 AG Amersfoort
Tel. 033-2586469
info@imsmediation.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie