Het team van Starbucks Foodcourt Amersfoort.
Het team van Starbucks Foodcourt Amersfoort. Arnoud J Spaaij
ADVERTORIAL

Starbucks opent op foodcourt

6 maart 2021 om 15:29 Zakelijk

AMERSFOORT Met de opening van Starbucks op het foodcourt aan de Wiekenweg is het nog lekkerder geworden in Amersfoort-Oost. Starbucks is bekend om de goede koffie en het rustmoment dat je er kunt hebben. Momenteel haal je er natuurlijk je koffie to-go.

Vestigingsmanager Mandy Koppes verras je niet met vragen over Starbucks. Ze werkte onder andere op Schiphol, waar veel mensen in Nederland Starbucks ongetwijfeld van zullen kennen. „Daar werkte ik in de gezellige drukte die veel inventiviteit vroeg om alles goed te laten verlopen. Inmiddels zijn er in Nederland heel wat Starbucks-vestigingen bijgekomen. Soms als shop in een shop, bijvoorbeeld bij tankstations. Starbucks begon als Coffee, Tea and Spice shop en had zelfs die naam, waar bonen en machines werden verkocht. Howard Schultz, hoofdmarketing introduceerde na zijn business trip naar Milaan espresso-drankjes met melk bij Starbucks. Het werd niet gezien als succes. Daarom begon hij eerst voor zichzelf waarna hij later Starbucks overnam van de toenmalige eigenaren.” Vanaf begin jaren tachtig groeide het bedrijf en vestigde het zich over de hele wereld.

TRAKTATIE Eigenlijk mocht Starbucks dus ook niet ontbreken op het nieuwe foodcourt in Amersfoort. Koppes: „We zijn hier nog niet zo lang open maar merken dat mensen ons weten te waarderen. Vaak komen ze nog naar ons voor een koffie als ze al bij een van de collega’s hebben gegeten. We bieden dan ook keuze voor het hele gezin. Het is ook een traktatie. Al onze koffie wordt vers gemalen en we hebben natuurlijk cafeïnevrij. En dan kan je kiezen uit alle melken die je maar kan bedenken.”

De koffie komt bij Starbucks uit de handen van mensen met liefde voor het vak

BARISTA Koffie komt bij Starbucks uit de handen van mensen met liefde voor het vak. Koppes: „Als je bij Starbucks begint krijg je een gedegen opleiding als barista. Met die kennis onderscheiden we ons van anderen. Kennis die je echt meekrijgt vanuit Starbucks zodat je veel weet over koffie en hoe je koffie moet bereiden. We proeven ook veel, de kennis is dus ook gebaseerd op eigen ervaring.”

De vestiging aan de Wiekenweg is misschien niet helemaal uniek maar biedt wel heel veel mogelijkheden ten opzichte van andere vestigingen vindt Koppes: „We zijn goed bereikbaar voor als je een goede kop koffie wilt halen. We zien mensen vanuit Amersfoort-Noord tussen de middag even op de fiets hierheen komen. En onze ligging biedt je dan de gelegenheid voor een ontspannen wandeling in de omgeving.” Steek je de Hogeweg over bij Starbucks dan kom je al na een paar honderd meter in het natuurpark dat langs de Barneveldsebeek loopt.

Starbucks is ook bekend om de fijne locatie voor een relaxmoment. „Ja, we zijn natuurlijk bij veel studenten geliefd. Normaal kan je met je laptop een poosje in ons restaurant zitten. Met een flinke beker koffie strijken heel wat mensen neer om dan rustig te studeren of eigen werk te doen. Door corona kan dat nu niet maar natuurlijk bieden we die gelegenheid straks weer wel.”

Starbucks
Wiekenweg 10
3815KL Amersfoort
gr8nederland.nl/nl/starbucks/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie