Op verschillende locaties in de stad zijn er creatieve workshops voor jongeren.
Op verschillende locaties in de stad zijn er creatieve workshops voor jongeren. pim geerts | www.pimgeerts.nl
advertorial

Kunstbende biedt podium

25 februari 2021 om 12:30 Zakelijk

Het liefst organiseert Kunstbende de workshops in Amersfoort in real live. Toch is online net zo gemakkelijk om te doen als het moet. Eind maart komen er vanuit allerlei inspirerende locaties in Amersfoort creatieve producties op gang.

„Veel jongeren zijn er wel een beetje moe van dat alles op dit moment online gaat”, legt projectleider bij Kunstbende Utrecht Lara Peters uit. „Daarom hopen we dat we de workshops in real live kunnen organiseren. Misschien kunnen we tien jongeren bij elkaar brengen en dan is het live al mogelijk om de workshops te geven. We organiseren het sowieso en houden wel deze disclaimer erbij.”

Kunstbende biedt jongeren, van dertien tot en met achttien jaar, de mogelijkheid zich creatief te ontwikkeling en biedt een podium hiervoor. Met workshops en vooral ook door eigen creativiteit te stimuleren. „We bieden alles heel vrijblijvend aan”, legt Lara uit. „Ze kunnen zich inschrijven en zelf aan de slag gaan. In het voorjaar houden we een wedstrijd in acht creatieve categorieën waar weer de beste drie van iedere categorie verder worden begeleid. Maar als je niet aan de wedstrijd mee wilt doen dan kan je ook gewoon inschrijven voor alleen de workshops. We bieden gewoon allerlei dingen aan, ook in samenspraak met jongeren, en daaruit kan je een soort eigen profiel samenstellen waaraan je wilt meedoen.”

Zingen, schrijven of leren hoe je je eigen branding moet promoten

CREATIEF Of je nu wilt zingen, of schrijven of juist wilt leren hoe je je eigen branding moet promoten, je kunt voor alles terecht bij Kunstbende. „We hebben verschillende categorieën waarin je kunt deelnemen. Ook voor de workshops in Amersfoort kan je daaruit kiezen. Op de website vind je daarover alle informatie.” Kunstbende bestrijkt een groot creatief gebied. De workshops op 27 maart zijn op verschillende locaties door de hele stad. „We werken onder andere samen met Per Expressie. Ze konden ons goede tips geven. Per categorie hebben we naar de juiste locatie gezocht. Podiumpresentatie doen we bijvoorbeeld in FLUOR maar ook geven we die dag vanuit de Rijtuigenloods bij het station een workshop.”

Jongeren kunnen op allerlei plekken door de stad meedoen

OVERAL Jongeren kunnen dus op allerlei plekken door de stad meedoen. Dicht bij huis en bovendien gaan ze samenwerken met lokale artiesten en docenten. Lara: „Dat hebben we zoveel mogelijk geprobeerd. En ook als het toch online doorgaat blijven we dan dus met lokale mensen werken. Het werkt heel inspirerend dat je van mensen uit je omgeving de eerste voetstappen in de creatieve industrie kunt zetten.”
Overigens werkt Kunstbende door heel Nederland en kan zelfs daar gekozen worden in het traject waaraan je wilt meedoen. „Dat kan zeker, als er een workshop is in bijvoorbeeld Limburg en je wilt daarvoor graag daarheen reizen dan kan dat gewoon.”

GRATIS MEEDOEN Om mee te doen aan een van de workshops moet je zelf een profiel aanmaken op de website. Dat is het enige wat het je kost want deelnemen is helemaal gratis.

Kunstbende
www.kunstbende.nl
@kunstbendeutrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie