Het nieuwe vrijstaande Hoevelaakse huis heeft precies wat je van een jaren 30-woning kunt verwachten.
Het nieuwe vrijstaande Hoevelaakse huis heeft precies wat je van een jaren 30-woning kunt verwachten. Rinus van Denderen
Advertorial

Verhuisverhalen: ‘Zo’n huis wil iedereen’

16 december 2020 om 15:15 Zakelijk

LEUSDEN Karen Hubert en Alwin van Hulzen verhuizen binnenkort van Leusden naar Hoevelaken om daar hun droomhuis te betrekken. Een vrijstaande jaren ‘30-woning aan de Oosterdorpstraat heeft hun hart gestolen.

Charella Hulsbosch

Lange tijd bouwden Karen Hubert en Alwin van Hulzen in Leusden aan hun eigen jaren 30-droom in een huis uit 1987. Het idee ontstond omdat een echt jaren 30-huis lang onbereikbaar leek. ,,Die woningen zijn zo populair, iedereen wil zo’n huis. Ze zijn leuk, hebben sfeer en karakter. Wij hebben in het verleden veel gekeken in het Leusderkwartier, daar betaal je al gauw de hoofdprijs”, zegt Alwin. Karen beaamt dat: ,,In 2004 hebben we besloten om het huis waar we nu wonen helemaal naar onze smaak te verbouwen. Zelfs als we er veel geld tegenaan zouden gooien, zaten we nog voordeliger.” 

Zo deden en-suitedeuren, glas-in-loodramen en een granito vloer hun intrede in het Leusdense huis. Het stel was afgelopen september ook helemaal niet bezig met een huizenjacht als de zus van Karen een Funda-link met het huis in Hoevelaken doorstuurt. Alwin vertelt lachend: ,,Binnenkort komen de screens binnen die we hebben besteld. We waren dus niet bezig met huizen zoeken.” 

Het nieuwe vrijstaande, Hoevelaakse pareltje van het stel heeft de gezellige hoekjes en nisjes en de kleine raampjes die je van een jaren 30-woning kunt verwachten. Karen twijfelt dan ook geen moment als ze de foto’s van de woning voor het eerst ziet. Ze belt gelijk makelaar Anne Fem de Groot: ,,Zij zei toen: ‘Laten we gewoon gaan kijken, dat kost tenslotte niets.’ Dat is toch het fijne van een makelaar kennen.” 

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


,,We waren helemaal niet bezig met huizen zoeken”, vertellen Karen Hubert en Alwin van Hulzen. - Rinus van Denderen

Het proces van een nieuw huis kopen omschrijft het stel als ‘hectisch’, maar dankzij een strakke planning van de makelaar komt alles op z’n pootjes terecht

Niet veel later staat ze samen met Anne Fem in het huis voor een coronaproof bezichtiging. Karen: ,,Je hebt in totaal een half uur de tijd, maar wel tegelijk met twee andere stellen. Iedereen gaat naar een ander deel van het huis dus in de praktijk heb je tien minuten per etage en dan nog tien voor de tuin. De bezichtiging was op dinsdag en vervolgens heb je tot donderdag om te beslissen of dit het nieuwe huis is dat je wil kopen voor vijf ton. Gelukkig zijn we daarin goed begeleid door Anne Fem.”

Het proces van een nieuw huis kopen omschrijft het stel als ‘hectisch’, maar dankzij een strakke planning van de makelaar komt alles op z’n pootjes terecht. ,,Van ons huis in Leusden is Alwin de eerste bewoner, hij kent ieder hoekje en gaatje. Dat is in Hoevelaken wel anders. Het huis staat er al sinds 1929, we wisten er niets van”, begint Karen haar verhaal, ,,Daarom vonden we het zo fijn dat onze Anne Fem erbij was om het huis te beoordelen. We hebben daarna met haar overlegd wat we moesten bieden. Op de dag van de deadline hebben we het bod zelfs nog iets verhoogd. Het was net genoeg om het te krijgen.” 

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


In 2004 besloot het stel om het huis waar ze nu wonen helemaal naar hun smaak te verbouwen. - Rinus van Denderen

Na het accepteren van het bod volgt drie dagen bedenktijd, waarin het stel ook een bouwkundige keuring wil laten uitvoeren. Het team van Anne Fem NVM Makelaardij regelt dat dit snel gebeurt. De makelaar gaat hoogstpersoonlijk mee met de inspecteur omdat het stel op vakantie is. Zodoende krijgen Karen en Alwin het rapport ruim voor de bedenktijd over is onder ogen. ,,Het besluit om het huis te kopen is genomen vanuit onze hotelkamer. Gelukkig had Anne Fem het zo geregeld dat alles digitaal verliep. Het was vrij hectisch maar gelukkig was iedereen heel flexibel”, aldus Alwin. 

Ook als de deal rond is, staat het team van Anne Fem NVM Makelaardij voor de huiseigenaren klaar. Zo helpen ze bij de verkoop van het huidige huis van het stel. ,,Ik weet nog goed dat ik op vrijdagavond rond tien uur naar buiten keek, toen stond Anne Fem zelf hier het te koop bord in de tuin te zetten. Dat doet ze ook zelf, ze is echt betrokken”, zegt Alwin. Ook voor andere zaken die komen kijken bij het kopen van het huis, heeft Anne Fem tips. ,,Ze heeft een groot en goed netwerk aan deskundigen om zich heen die allemaal uit de regio komen. Zo heeft ze ons een financieel adviseur aangeraden uit Leusden waar we terecht konden”, vertelt het stel.

Op 1 maart is de sleuteloverdracht.
Karen: ,,We hebben het maximale uit dit huis in Leusden gehaald, in Hoevelaken kunnen we weer aan de slag.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie