,,Wij houden van rust, ruimte en natuur. Dat hebben we nu wel gevonden.”
,,Wij houden van rust, ruimte en natuur. Dat hebben we nu wel gevonden.” Rinus van Denderen
Advertorial

Verhuisverhalen: verkopen in coronatijd

9 september 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Rasechte Amersfoorters Karie Bijlholt en Frans Reijnhout verruilen in 2018 Amersfoort voor Leusden. Maar met een jong kind en een baby wordt het huis te klein, dus besluit het stel opnieuw te verhuizen.

Charella Hulsbosch

Een huis verkopen of juist kopen is fijner met een goede makelaar aan je zijde. In het geval van Frans Reijnhout en Karie Bijlholt is dat Anne Fem de Groot van Anne Fem NVM Makelaardij geweest. Het begint allemaal in 2007 als Frans zijn huis in Hoogland, waar hij met zijn toenmalige partner woont, wil verkopen. ,,Dat was een goede tijd, dus ik dacht ik bespaar makelaarskosten door een flyer op het raam te hangen. Ik kon het huis niet zelf op Funda zetten, maar er waren zat andere sites waar dat wel kon. Ik heb het huis toen zelfs op Marktplaats gezet. Als je een fiets koopt op Marktplaats, waarom dan geen huis?”

Verderop in de straat woont Anne Fem. Op een dag staat ze op de stoep bij Frans. ‘Kan ik helpen?’, vraagt ze. Een mondelinge overeenkomst met de uiteindelijke koper is dan al gesloten. ,,Anne Fem heeft toen al het papierwerk voor mij gedaan, dat heeft mij zoveel stress bespaard.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


,,Anne Fem zei precies wat er moest gebeuren, twee weken later stond het huis op Funda”, vertelt Frans. Foto: Rinus van Denderen

Ze kan goed luisteren en neemt struikelblokken, die jij nog ziet, weg

Sinds 2009 is Frans samen met Karie Bijlholt. De twee wonen een tijd lang samen in Frans’ appartement boven winkelcentrum Emiclaer. In 2013 willen ze eigenlijk verhuizen, maar vanwege de slechte markt krijgen ze het appartement niet verkocht. Twee jaar geleden besloten ze opnieuw de sprong te wagen. ,,We hadden bij ons appartement alleen een balkon, maar met een zoontje van één jaar oud wil je wel meer naar buiten kunnen. Een huis met tuin in Amersfoort ging het niet worden door het maximale bedrag dat wij konden lenen, dus zijn we ook in plaatsen rond Amersfoort gaan kijken.”

Het stel laat hun oog vallen op een optrekje in Leusden. ,,Toen we daar gingen wonen wisten we, als er een tweede bijkomt is het nog net oké, maar als ze ouder worden komen we een kamer tekort.” De verbouwplannen die het koppel heeft als ze het huis betrekken, zijn er door drukke banen nooit van gekomen. Het tweede kindje is er wel gekomen, waardoor ze na twee jaar toch een nieuwe zoektocht zijn gestart. ,,We hebben altijd contact gehouden met Anne Fem, dus hebben we haar gevraagd om een bakje te komen doen. Zij zei: ‘Als je nu al weet dat je hier niet wil blijven, is het in deze tijd de moeite waard om na te denken of je het nu al wil verkopen.’ Dat is één van de krachten van Anne Fem, ze kan goed luisteren en neemt struikelblokken die jij nog ziet weg.”

SOEPEL Het is een hectische tijd: Karie is net bevallen en het huis gaat in de verkoop. Maar, het proces verloopt soepel. ,,Het was geweldig voor ons. Ze zei precies wat er moest gebeuren voordat er foto’s gemaakt werden en twee weken later stond het huis op Funda.” Al snel stonden er elf bezichtigingen gepland. ,,Er zijn de eerste dag twee mensen geweest, de tweede heeft het gekocht,” vertelt Frans. ,,Maandagavond belde Anne Fem al met een bod.” Karie voegt toe: ,,Daarin heeft ze ons ook zo goed begeleid. Anne Fem vertelde ons alvast na te denken over wat we wilden, dan word je niet overvallen door zo’n telefoontje. En als het dan zo ver is, geeft ze ook goed en eerlijk advies. Ze gaat er helemaal voor, dat voelt zo fijn.”

Mét een eigen pen op zak, coronamaatregelen, vertrekt het stel naar de notaris. Lachend vertellen ze: ,,We zeiden nog tegen elkaar, toen we het aankochten zaten we hier in onze mooie kleding in de notariskamer, met luxe stoelen en een luxe pen. Nu verkopen we het in ons kloffie, met onze eigen pen terwijl we in de wachtruimte zitten. Daar hebben we de volmacht getekend waarmee de notaris namens ons kon tekenen als de koper kwam.” Zelf hebben ze hun droomhuis gevonden in een huurhuis, midden in het groen. ,,Wij houden van rust, ruimte en natuur. Dat hebben we nu wel gevonden.”

Dit verhaal kwam tot stand in samenwerking met:

Anne Fem NVM Makelaardij
Leusderweg 26
3817 KA Amersfoort
Tel. 033-2091100/06-25041962
www.annefemnvmmakelaardij.nl/
info@annefemnvmmakelaardij.nl


Anne Fem

Al snel stonden er elf bezichtigingen gepland.
Charella Hulsbosch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie