,,Begeleiden van mensen in de horeca is een mooie toevoeging van het aanbod van Careander
,,Begeleiden van mensen in de horeca is een mooie toevoeging van het aanbod van Careander", benadrukt Marlies. Maranke Pater
Advertorial

Bij Lot: genieten en leren op één locatie dankzij Careander

15 juli 2020 om 15:15 Zakelijk

VATHORST Midden in Vathorst, op de plek van een oude boerderij, is het sfeervolle restaurant en de ontmoetingsplek 'Bij Lot' gerealiseerd. Zorgorganisatie Careander is benaderd door het Ontwikkelbedrijf Vathorst om samen met een ondernemer een horecalocatie op te starten in Vathorst. Het ontwikkelbedrijf Vathorst heeft beide organisaties samengebracht. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking tussen Careander, teammanager Marlies van Dijk – van den Hoorn en horeca ondernemers Vincent de Vries en Bart Viester.

Maranke Pater

In de horeca zijn werkplekken gerealiseerd voor cliënten van zorgorganisatie Careander. Vincent, eigenaar van dimS eten en drinken in Hooglanderveen en diverse andere horecazaken, heeft altijd al de wens gehad om een nieuwe horecaonderneming te starten in Vathorst: ,,Vathorst is een mooie grote wijk waar veel te weinig horeca is.”

Careander begeleidt op werkdagen mensen met een beperking bij Bij Lot. Zij gaan werken in de bediening en in de keuken. Careander heeft 28 locaties voor wonen en dagactiviteiten in verschillende plaatsen. Marlies, teammanager bij Careander: ,,Begeleiden van mensen in de horeca is een mooie toevoeging van het aanbod van Careander. Samenwerken met gedreven en ervaren horecaondernemers als Bart en Vincent geeft een meerwaarde."

In de horeca zijn werkplekken gerealiseerd voor cliënten van zorgorganisatie Careander

Vincent: ,,De keuken is internationaal. Gerechten zullen met regelmaat afgewisseld worden. We willen de samenwerking met lokale agrariërs opzoeken en met medewerkers naar boerderijen in de omgeving gaan om te laten zien waar het voedsel dat ze voor onze gasten bereiden vandaan komt.”

POSITIEVE REACTIES De komst van Bij Lot leefde al enorm in de wijk. ,,Mensen wisten al dat er een horecabestemming op het pand zat met een maatschappelijke functie, maar niet wat er precies zou komen. Bij de officiële opening hebben we veel positieve reacties gehad”, vertelt Marlies. Andrea is één van de nieuwe medewerkers van het restaurant. Ervaring deed ze op bij de Postkamer in Nijkerk, een locatie van Careander. Andrea: ,,Ik ben hier helemaal in mijn element. Ik kan vanuit huis naar mijn werkplek lopen. Bij Lot zit aan het water, dus als het terras open is wordt het nog leuker om mensen te bedienen.”

Bij Bij Lot werken mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand samen met een begeleider van Careander. Van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur zijn zij aanwezig in het restaurant, dat zeven dagen in de week geopend is. Op maandag- en dinsdagavond is het restaurant open op reservering voor groepen. De andere avonden tot ’s avonds laat. Er zijn nog werkplekken beschikbaar. Heb je interesse en een indicatie, neem dan contact op met de zorgconsulenten van Careander, alle informatie is te vinden op www.careander.nl.

Bij Lot
Hogesteeg 63 Amersfoort
Tel. 033-7200333
www.bijlot.nl

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie