Witte vrachtwagen wordt in beslag genomen.
Witte vrachtwagen wordt in beslag genomen. Inspectie SZW

Boete voor transportbedrijf zonder personeel op loonlijst

30 maart 2020 om 11:01 Zakelijk

AMERSFOORT Een transportbedrijf uit Amersfoort en de leidinggevende hebben wegens 27 overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) in totaal een boete opgelegd gekregen van 378.000 euro door inspecteurs van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast is beslag gelegd op één vrachtwagen van het bedrijf, meldt het ministerie op zijn website.

Uit onderzoek van de arbeidsinspecteurs van de Inspectie SZW is gebleken dat het transportbedrijf negen Turkse vreemdelingen arbeid heeft laten verrichten als vrachtwagenchauffeur, waarvoor geen tewerkstellingsvergunning was afgegeven. Daarnaast bleek dat het transportbedrijf nog achttien onbekende arbeidskrachten arbeid liet verrichten, eveneens als vrachtwagenchauffeur. Aan de vordering van de Inspectie SZW om de identiteit van deze arbeidskrachten kenbaar te maken werd niet voldaan.

Uit het onderzoek bleek verder dat het transportbedrijf geen personeel op haar loonlijst heeft staan en tijdens het onderzoek deed voorkomen dat zij de chauffeurs inleende van een Bulgaarse onderneming. Uit nader onderzoek bij de Bulgaarse autoriteiten bleek dat deze onderneming al jaren niet meer bestaat.

Het transportbedrijf heeft voor de overtredingen van de Wav een boete opgelegd gekregen van in totaal 216.000 euro. Aan de feitelijke leidinggevende is een boete opgelegd van 162.000 euro voor het leidinggeven aan deze verboden gedragingen. Daarnaast heeft de Inspectie SZW conservatoir beslag gelegd om zeker te stellen dat de opgelegde boete kan worden verhaald op het transportbedrijf. Er is beslag gelegd onder meer een vrachtwagen en bankrekeningen van het transportbedrijf.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie