Hans van den Brandhof laat verschillende vormen van overshirts zien en draagt er zelf ook één.
Hans van den Brandhof laat verschillende vormen van overshirts zien en draagt er zelf ook één. Foto: Marco Jansen

Overshirts, linnen en neutrale kleuren modetrends in voorjaarscollectie 2024

11 april 2024 om 19:15 Zakelijk

NIJKERK In de voorjaarscollectie van 2024 bepalen neutrale kleuren het modebeeld. Van gebroken wit naar bruin en alle kleuren daartussen. Van crême, kit, ecru, zachtgeel, khaki tot lichtbruin. Om de outfit toch kleur te geven zijn deze zandtinten mooi te combineren met steunkleuren steenrood, oudroze, mint, turquoise en blauw. Als er tijdens het seizoen een kleur bij komt, gaan we daar naar op zoek”, aldus Hans van den Brandhof van Brandhof Man Jeans.

door Marco Jansen

De voorjaarscollectie is in februari en maart volop binnengekomen. Eén van de meest kenmerkende veranderingen in mannenmode van de laatste seizoenen en ook dit voorjaar in de collecties van alle merken zijn de overshirts. Een overshirt is een combinatie tussen een jas en een overhemd en een alternatief voor een sportief colbert. „Het zit een beetje tussen het colbert en een iets dikker overhemd in. Het is een veelzijdig kledingstuk dat het hele jaar gedragen kan worden. In de winter is het een extra laag die je over je kleding draagt. In het voorjaar en bij iets frissere zomerdagen kun je het als jackje dragen. Het heeft soms borstzakken en een manchet. Je komt het ook in alle mogelijke materialen tegen. Dun en glad, effen gekleurd of in ruitdessins. Van Cavallaro zijn ze rijk en chique. Je kunt met deze creatieve kledingstukken eindeloos combineren.”

LINNEN

Een andere trend is linnen, deze stof is helemaal terug. Linnen is textiel gemaakt uit vlas, een sterke, natuurlijke vezel van de vlasplant die lang meegaat bij het dragen. „Linnen draagt prettig en luchtig en heeft zelfs een antibacteriële werking. We zagen het vorig jaar al in het modebeeld en op de beurs in Florence, maar nu is het zo nadrukkelijk aanwezig dat je er niet meer omheen kunt. Vorig jaar was er al veel vraag naar, maar weinig aanbod, daar hebben vrijwel alle merken op ingespeeld. Zelf heb ik ook meer linnen ingekocht. Linnen zie je in overhemden, overshirts, broeken en colberts.”


Hans van den Brandhof met linnen, en luxe polo’s, trends van het voorjaar 2024. Foto: Marco Jansen.

LUXE POLO’S

Bijna alle merken komen dit seizoen met polo’s van gebreide materialen. Deze luxe polo’s zijn uitgewerkte truien met een polokraag of een zipsluiting, maar de mouw ontbreekt. „De polo is echt doorontwikkeld; je draagt hem niet alleen op het strand en op een zomeravond, maar ook op een gekleder draagmoment. De polo is er in alle variaties, met de voorkant anders dan de achterkant en met zachtere materialen dan je bij een polo gewend bent.”

De afgelopen jaren zag je vaak shirts met een print voorop, nu is de voorkant soms heel minimalistisch met alleen een merklogo en bevat de rug een opvallende print. „Deze trend van backprints op shirts en sweaters zie je meer opduiken, de achterkant vertelt het verhaal.”

SNEAKERS

Helemaal ‘hot’ zijn de sneakers, met name in wit en crêmekleuren. Sneakers zijn geklede sportieve schoenen, die je dagelijks kunt dragen en goed kunt combineren met vrijetijdskleding. „Wij verkopen ze van Blackstone en Rehab. Dit zijn schoenen voor bij kostuums bij een bruiloft. Voor bij huis of in je vrije tijd zijn er de lichtgewicht sneakers van Hey Dude in vele varianten. Je loopt er mee over straat, naar de supermarkt of gebruikt ze als pantoffel thuis.”


De sneakers zijn goed te combineren met de dresscode casual chique. Foto: Marco Jansen.

CASUAL CHIQUE

Alle trends komen samen onder de noemer casual chique. Deze dresscode is te vertalen als een geklede versie van casual. „Zeker in de zomer komt deze term steeds meer op. Denk aan een katoenen broek onder een leuk linnen jasje of colbert, gecombineerd met een sneaker. In de zomer ben je zo rijk gekleed voor een bruiloft op het strand.”

MERKEN

Brandhof Man Jeans voorziet in alles wat een man nodig heeft voor elke gelegenheid, van bruiloft, zakelijk tot casual. De winkel is ingericht per merk en opgedeeld in segmenten. Opvallend is de jeanswand met ruim 600 spijkerbroeken; deze waren eerder alleen blauw maar nu ook in neutrale aardetinten en crêmekleuren. „De merken die wij voeren zijn Hugo Boss, Cavallaro, John Miller, Ledub, Baileys, Giordano, North 84, PME Legend, Vanguard, Cast Iron, No Excess, Meyer, Roy Robson en Club of Gents.” Ook heeft de winkel accessoires zoals armbanden van Pig&Hen en cadeauartikelen van Atelier Rebul. „We bestellen voor klanten op verzoek en vermaakservice is indien mogelijk direct.”

Meer informatie: Brandhof Man Jeans. Oosterstraat 10 3861 BJ Nijkerk. 033-2453138. www.demannenvanbrandhof.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Brandhof Man Jeans. Wilt u ook uw product, dienst of onderneming voor een breed publiek in het spotlicht zetten? Neem contact op met onze verkoopafdeling (tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl) voor al onze mogelijkheden in de nieuwsbladen de Leusder Krant, Stad Nijkerk, De Stad Amersfoort én al onze online kanalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie