Op De Hoef zijn de benodigde wegwerkzaamheden inmiddels in volle gang.
Op De Hoef zijn de benodigde wegwerkzaamheden inmiddels in volle gang. Warmtenet

Warmtenet breidt uit op bedrijventerrein De Hoef

2 april 2024 om 11:40 Zakelijk

AMERSFOORT Het stadsbrede warmtenet van Warmtebedrijf Amersfoort wordt alsmaar groter. Na uitbreidingen op de Stadsring en op de Utrechtseweg is nu bedrijventerrein De Hoef aan de beurt. Relatiemanager Benjamin Kamerling van het Warmtebedrijf: ,,In Amersfoort zie je dat zakelijke klanten een soort voortrekkersrol pakken. Ze nemen het initiatief om te verduurzamen en zorgen daardoor dat ons vraaggestuurde leidingnetwerk kan uitbreiden. Op De Hoef zijn de nodige bedrijven klant geworden, dus daar kunnen we nu flink uitbreiden.”

Sinds 2021 is het warmtenet al met zo’n tien kilometer uitgebreid in Amersfoort. Inmiddels ligt het van de Utrechtseweg ten zuiden van het centrum tot aan Vathorst-noord. Bedrijventerreinen Isselt en De Hoef zijn inmiddels voorzien van een behoorlijke stukken warmtenet, daar komt nu dus een grote uitbreiding op De Hoef bij. De benodigde wegwerkzaamheden zijn daar inmiddels in volle gang, deze week is de Terminalweg aan de beurt. Naar verwachting zullen de werkzaamheden rond Hemelvaart verplaatsen naar het Stationsgebied, waar ook diverse grote bedrijven en organisaties zich hebben ingeschreven voor een warmtenet-aansluiting.

INVESTEREN EN ONTWIKKELEN 

Ook verdere uitbreiding is nog mogelijk, als meer bedrijven zich inschrijven. Vraaggestuurde aanleg verduurzaamt bedrijven én het warmtenet zelf. Benjamin Kamerling: ,,Dat een warmtenet bedrijven verduurzaamt die aansluiten, dat spreekt voor zich. De cv-ketel op aardgas gaat eruit en dankzij onze duurzame warmtebronnen daalt de totale CO 2 -uitstoot met ruim 90 procent. Maar wat klanten zich niet realiseren: doordat zij zich aansluiten kunnen wij weer meer investeren in het ontwikkelen van nieuwe, duurzamere warmtebronnen. Bovendien kunnen wij dan ook het warmtenet verder uitbreiden. Grootzakelijke klanten jagen de verduurzaming van Amersfoort behoorlijk aan. Kijk maar naar het project dat we nu met de rioolwaterzuiveringsinstallatie op Isselt ontwikkelen, of de stappen die we zetten voor aardwarmte. Hiermee kunnen wij over enkele jaren een aanzienlijk deel van onze warmte vanuit deze duurzame bronnen leveren. Dat kunnen we alleen dankzij onze klanten, groot én klein.”

Kijk voor meer informatie op: www.warmtebedrijfamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie