Twee broers en een compagnon, maken dit seizoen een jeugddroom werkelijkheid met ijssalon Joris.
Twee broers en een compagnon, maken dit seizoen een jeugddroom werkelijkheid met ijssalon Joris. Jessica Damhuis

Ambachtelijk ijs en lokale koffie bij ijssalon Joris op twee locaties

27 maart 2024 om 12:08 Zakelijk

AMERSFOORT Er opent niet één, maar er openen twee nieuwe ijssalons in Amersfoort. Met een knipoog naar Joris en de draak, heet de ijssalon met een zaak op het Eemplein en in de Schimmelpenninckstraat Joris. Twee broers en een derde compagnon, maken dit seizoen een jeugddroom werkelijkheid. En dat alles zoveel mogelijk op zijn Amersfoorts; met ijs van eigen makelij en Amersfoortse koffie. Joris is lokaal, duurzaam en gezellig.

Kindvriendelijk en vrolijk, dat zijn de sleutelwoorden als je binnenkomt bij de ijssalons van Joris. ,,Als je binnenkomt, word je vanzelf blij”, vertelt Wybo Jan, één van de compagnons. De vrolijke kleuren, de vriendelijke draak en het opgewekte personeel helpen daar zeker bij.

RIETJE VAN PASTA

Aan alles wat duurzaam kan is gedacht, en de kwaliteit blijft voorop staan. ,,Rietjes die bijvoorbeeld gemaakt zijn van pasta in plaats van karton, gaan wel vier uur lang mee”, legt één van de enthousiaste broers uit.  

VAN EEN NAAR TWEE

Hoewel de jeugddroom van één van de compagnons al snel werkelijkheid werd, toen het pand aan het Eemplein gespot werd, kwam daar al gauw een tweede ijssalon bij. De ijssalon aan de Schimmelpenninckstraat kwam namelijk vlak daarna beschikbaar. Op beide locaties is de afgelopen maanden hard gewerkt om de salons nieuw leven in te blazen met een echte Amersfoortse sfeer en bijbehorende producten.  

REACTIES UIT DE BUURT

De opening van de twee nieuwe ijssalons zorgt voor veel enthousiaste reacties uit de buurt. Het ambachtelijke Amersfoortse ijs en de goede (ijs)koffie, kunnen ook to-go besteld worden. 

Joris heeft een vestiging op het Eemplein 79 en in de Schimmelpenninckstraat 55a. De ijssalon in de Schimmelpenninckstraat is vanaf 26 maart geopend. 

Kijk voor meer informatie en openingstijden op: joris-amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie