Sjoerd en zijn collega's Willeke, Timo en Marlouk van Vlaming Makelaardij.
Sjoerd en zijn collega's Willeke, Timo en Marlouk van Vlaming Makelaardij. Rinus van Denderen

Gekte en kansen op woningmarkt

20 september 2023 om 14:35 Wonen

AMERSFOORT De huidige woningmarkt is weer gespannen constateert makelaar en taxateur Sjoerd Vlaming van het gelijknamige makelaarskantoor. ,,Dat komt mede omdat het woningaanbod met tien procent is afgenomen.’’ 

De gekte of de overspannenheid op de woningmarkt zien we de laatste tijd stilaan terugkeren, stelt Sjoerd Vlaming in zijn toegankelijke kantoorpand aan de Utrechtseweg in Amersfoort. ,,Weliswaar niet zo extreem als een paar jaar terug, maar het is duidelijk merkbaar.’’ Hij en zijn collega’s merken dat woningen weer veel bezichtigingen trekken. ,,Vaak wel boven twintig kijkers. Een wachtlijst is geen uitzondering meer. Populaire woningen worden soms tot wel tien procent boven de vraagprijs verkocht. Tegelijkertijd zien we dat een woning waaraan veel geklust moet worden, soms wat langer in de verkoop staat en daardoor wel tien procent onder de vraagprijs wordt verkocht. Bij een woning die een te hoge vraagprijs heeft, zien we hetzelfde effect. Er liggen dus beslist kansen!’’

EMOTIES

,,Het kopen van een woning brengt gezonde emoties met zich mee’’, stelt Sjoerd. ,,Maar het gevoel iets kwijt te raken, is lastig te verkroppen. Dat is pijnlijk, maar met de huidige markt is dit wel de realiteit. Een ander gaat er met het huis vandoor. En jij kunt opnieuw beginnen. Kijkers doen soms hele hoge biedingen. Ook zie je vaker een koper afhaken, omdat hij moet wennen aan het feit dat hij heeft ‘gewonnen’. Is dit huis het geboden bedrag wel echt waard?” 

,,Wij proberen in ons verkooptraject de rust er in te houden”, vervolgt Sjoerd. Zijn advies aan een verkoper is dan ook om voor een makelaar te kiezen die de tijd voor je neemt. ,,En die snel is als het moet en relaxed als het kan. Dat is niet altijd de goedkoopste makelaar, maar je houdt onderaan de streep meer over. Kijk als verkoper ook naar het spoor wat je achterlaat. Als je aan de eerste kijker verkoopt en je laat je makelaar de andere kijkers afbellen, maak je geen goede indruk. Misschien kreeg je een goede prijs, maar in feite had je nog geen idee wat je huis écht waard was. Bovendien is het voor andere kijkers ook fijn als het huis gewoon bezichtigd kan worden, waardoor zij tijd hebben om hun hypotheekadviseur en aankoopmakelaar te raadplegen om een weloverwogen beslissing te nemen. Wel zo klantgericht en uiteindelijk ook beter voor een verkoper.”

FULL SERVICE 

Vlaming Makelaardij is sinds 2014 actief. Sjoerd en zijn collega’s Timo, Willeke en Marlouk zetten zich elke dag in voor hun tevreden klanten. Wie voor zijn kantoor kiest, kiest voor deskundigheid en ervaring, geeft Vlaming aan. ,,We kennen de huizenmarkt door en door en houden de ontwikkelingen nauwgezet bij. Hierdoor kunnen we snel schakelen’’, aldus Vlaming, wiens kantoor zich profileert als aan- en verkoopmakelaar. ,,Dat is onze corebusiness. Full service en vooral korte lijntjes.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Vlaming Makelaardij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie