Op het kloosterterrein aan de Barchman Wuytierslaan 51 wordt Landgoed Blom ontwikkeld. Op zaterdag 18 februari is er een inloopdag voor belangstellenden.
Op het kloosterterrein aan de Barchman Wuytierslaan 51 wordt Landgoed Blom ontwikkeld. Op zaterdag 18 februari is er een inloopdag voor belangstellenden. Landgoed Blom

Landgoed Blom zet deuren open tijdens inloopdag

14 februari 2023 om 11:30 Wonen

AMERSFOORT Op het kloosterterrein aan de Barchman Wuytierslaan 51 wordt Landgoed Blom ontwikkeld. De vier initiatiefnemers verzorgen zaterdag 18 februari een inloopdag. Daarmee bieden ze belangstellenden de gelegenheid om de sfeer van het, normaal afgesloten, gebied te proeven en meer te weten over de ontwikkeling. 

Met de ontwikkeling wordt het gedachtengoed van de Zusters (voluit de Congregatie Zusters van Sint Jozef) voortgezet. Gezien de enorme druk op de sociale woningmarkt hebben de Zusters de uitdrukkelijke wens om met deze nieuwe buurt veel woningzoekenden aan een nieuw thuis te helpen. In de nieuwe buurt zijn 200 appartementen gepland, verdeeld over meerdere gebouwen die variëren in hoogte, vorm en uitstraling. Het aanbod bestaat uit huurappartementen, sociaal, middelduur en vrije sectorhuur. Van de circa 200 huurwoningen wordt circa 40 procent sociale huur. In Landgoed Blom woont straks een heel uiteenlopende groep mensen. Met en zonder zorgbehoefte, jong en oud(er), alleenstaanden, stellen en gezinnen. Altijd iemand om op terug te vallen, voor te zorgen of zomaar op te zoeken. Woningzoekenden die willen meedenken over de verdere invulling van het Uitwerkingsplankunnen zich aanmelden voor de Pioniersgroep. Dat kan via de website.

BUITENHUIS BLOM Centraal in het nieuwe plan ligt Buitenhuis Blom, voorheen bekend als het Vlinderhuys. Buitenhuis Blom wordt het levendige hart van Landgoed Blom. Er vinden nu al diverse activiteiten plaats. Zie www.buitenhuisblom.nl. Na het realiseren van een nieuwe vleugel aan Buitenhuis Blom ontstaat er ruimte voor horeca met terras, kinderopvang van Bzzzonder, shortstay, een postpakket-ophaalpunt en misschien wel een werkplaats voor een fietsenmaker. Er wordt kunst tentoongesteld, muziek gemaakt en je kunt er je was doen. Kortom, het leeft er en er is altijd wel iemand met wie je een praatje kunt maken.   

De inloopbijeenkomst vindt plaats tussen 11.00 en 15.00 uur. Belanghebbenden en omwonenden die meer wil weten over de ontwikkeling van Landgoed Blom zijn welkom. De initiatiefnemers (Van Wijnen, Beweging 3.0, Bijzondere Plekken en Omnia Wonen) zijn aanwezig, net als de architect en de stedenbouwkundige. Zij vertellen meer over de buurt die hier straks ontstaat. Ook is er regelmatig een rondleiding rond de toekomstige vlindertuin. Op de website www.landgoedblom.nl www.landgoedblom.nlis veel informatie over Landgoed Blom te vinden. Belangstellenden kunnen zich via de website inschrijven en worden via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.   

NIET PARKEREN Bezoekers wordt verzocht lopend, met de fiets of met de bus te komen omdat er geen parkeerruimte is op het terrein. Voor de bus: buslijn 70, halte Daam Fockemalaan is vlakbij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie