Afbeelding
Top1Toys

Speelgoedwinkel op Emiclaer dreigt failliet te gaan: ‘Wij ontvangen geen euro steun’

Winkels

AMERSFOORT De speelgoedzaak op Winkelcentrum Emiclaer dreigt om te vallen. De ondernemer, de 23-jarige Melvin, doet op social-media een noodkreet en hoopt steun te krijgen die hij van de overheid voor zijn Top1Toys-winkel niet ontvangt. 

door Jeroen van der Veer

Sinds zijn vijftiende is Melvin werkzaam in een speelgoedwinkel en vorig jaar juli kreeg hij een kans die hij niet kon laten liggen. Hij kon met zijn oude werkgever voor zichzelf beginnen en nam zodoende de speelgoedzaak op Emiclaer over. ,,Het was voor mij natuurlijk een droom om een eigen speelgoedwinkel te runnen”, schrijft hij hierover. ,,Deze kans heb ik met beide handen gegrepen en al mijn energie erin gestoken het afgelopen half jaar.”

De winkel in Kattenbroek werd verbouwd en kreeg een nieuwe en frisse uitstraling. ,,De eerste maanden werden door de klanten, maar ook door onszelf, als positief ervaren. Ook waren wij blij dat er nog een speelgoedwinkel bleef op de locatie.”

Zo vonden de mensen de weg naar de winkel, alleen toen werd bekend dat landelijk alle winkels moesten sluiten vanwege de corona-crisis. ,,Doordat het bedrijf bij de KvK opnieuw is ingeschreven, komen wij helaas niet in aanmerkingen voor subsidies. Wij ontvangen geen enkele euro steun. Helaas lijkt dit te leiden tot ons faillissement. We hebben met goed overleg afscheid moeten nemen van twee collega’s, om zo in de toekomst te bezuinigen maar.. het einde is nu echt bijna in zicht...”

De winkel mag momenteel nu wel op afspraak open, maar dit blijkt nog geen doorslaand succes. Er worden nu wel weer producten verkocht maar de financiële middelen om nieuwe spullen te bestellen zijn niet. ,,Dit komt omdat de vaste lasten gewoon doorgaan, waardoor de winkel leeg komt te staan. Als we niet heel snel open mogen zal ik het niet heel lang meer kunnen volhouden en zal mijn toekomst/droom in duigen vallen.”

Mede daarom is Melvin nu een steunactie begonnen. Deze is hier te vinden. 

advertentie
advertentie