Afbeelding
Ewerdt Heideman/Smulders Audiovisueel

Markt terug naar de Hof; uitbreiding winterterrassen in onderzoek

7 oktober 2020 om 11:34 Winkels

Het college heeft deze week besloten dat de markt vanaf 1 november terugkeert op de reguliere dagen op de Hof en het Lievevrouwekerkhof. Daarnaast wordt geen gehoor gegeven aan de oproep om de uitgebreide zomerterrassen ‘weather proof’ te maken, maar de mogelijkheid tot overkapping van de gevelterrassen of een uitbreiding van het reguliere winterterras wordt wel onderzocht.

,,Het college hecht eraan dat de openbare ruimte op een veilige wijze beschikbaar blijft voor en eerlijk verdeeld worden onder inwoners, bezoekers en ondernemers.” De markt zal terugkeren op de Hof en het Lievevrouwekerkhof, waardoor de winterterrassen niet de ruimte kunnen krijgen van de huidige zomerterrassen. Gelijktijdig wil de gemeente de horecaondernemers ook na 1 november in de gelegenheid stellen een deel van de gederfde inkomsten terug te verdienen. ,,Wanneer andere sectoren met een hulpvraag bij de gemeente komen, zullen we die ondersteunen wanneer dit past binnen de mogelijkheden.”

Afgelopen weken hebben gesprekken tussen Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Amersfoort, de pleincoördinatoren en de gemeente over de behoefte aan winterterrassen plaatsgevonden. De pleinen hebben hun voorstellen gedeeld, die zijn volgens het college intern getoetst en daaruit volgen een aantal uitgangspunten voor alle horecaondernemers in Amersfoort. ,,De aangescherpte coronamaatregelen zijn in het voorstel meegenomen. Deze beperken het gebruik van de binnenruimte voor de horeca tot maximaal dertig gasten en de buitenruimte tot maximaal veertig gasten met een sluitingstijd van 22.00 uur.”

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie