In mei wordt de eerste Fountain Fuel in Amersfoort opgeleverd.
In mei wordt de eerste Fountain Fuel in Amersfoort opgeleverd. Fountain Fuel/Allegro

Fountain Fuel en Allego bundelen krachten voor zero-emissie energiestation Amersfoort

16 maart 2023 om 16:17 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De bouw van het eerste emissieloze energiestation in Amersfoort, waar waterstof tanken wordt gecombineerd met ultrasnel e-laden, is in volle gang. Allego tekende een contract met Fountain Fuel voor de levering va nultrasnelle laadstations bij de eerste twee ‘Fountain Fuels’ in Nederland. In mei wordt de eerste Fountain Fuel in Amersfoort opgeleverd.

Per energiestation van Fountain Fuel worden zes laadpunten voor auto’s en één laadpunt voor bestel- en vrachtwagens gerealiseerd. De eerste laadpunten komen op de locatie in Amersfoort, gevolgd door Rotterdam later dit jaar. Fountain Fuel realiseert tot en met 2030 in totaal vijftig zero-emissie energiestations in Nederland.

,,Allego gelooft in het samenbrengen van ultrasnel e-laden en meerdere energiedragers voor voertuigen op één locatie. Wij zijn daarom verheugd samen te werken met Fountain Fuel en onze ultrasnelladers te mogen plaatsen bij het eerste energiestation van Fountain Fuel in Amersfoort. Zoals gebruikelijk zal Allego honderd procent hernieuwbare energie leveren op de laadpalen om zo de grootst mogelijke Co2-winst te bewerkstelligen”, stelt Sander Sommer, Managing Director Benelux van Allego. ,,Door samen te werken,bieden we twee oplossingen op dezelfde locatie met één aansluiting.”

Steef Severijn, directeur-bestuurder Fountain Fuel: ,,Wij geloven sterk in de combinatie van waterstof en elektrisch laden, omdat we beide technieken nodig hebben in de omslag naar zero-emissie vervoer. Voor het leveren van de snellaadtechniek voor onze eerste Fountain Fuels, hebben wij gekozen voor Allego, omdat zij de kennis en ervaring in huis hebben om ons concept succesvol te laten zijn en zij alles in het werk stellen om een langdurige samenwerking aan te gaan met hun partners.”

,,Fountain Fuel bouwt haar stations op locaties waar gegarandeerd vraag is naar waterstof tanken én elektrisch laden - in eerste instantie van lokale overheden, ondernemers en particuliere koplopers. Fountain Fuel werkt ook samen met autodealers om de vloot van waterstofvoertuigen te stimuleren,” vervolgt Stephan Bredewold, directeur-bestuurder Fountain Fuel.

NETWERK VAN ENERGIESTATIONS

Waterstof is de brandstof voor een duurzame toekomst. Fountain Fuel bouwt een netwerk van zero-emissie energiestations waarin we waterstof tanken en elektrisch snelladen combineren. Ze gaan van drie Fountain Fuels in 2023, naar elf in 2025 en in 2030 moet de teller al op vijftig staan. Allego levert laadoplossingen voor alle typen en modellen elektrische voertuigen en faciliteert daarmee zowel consumenten en bedrijven als stedelijke infrastructuur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie