Afbeelding
Syntus Utrecht

Dienstregeling Utrechtse bussen en trams aangepast tijdens Vuelta

Verkeer en vervoer

REGIO (ANP) Een groot aantal bussen en trams rijdt in de provincie en stad Utrecht niet of met een omweg tijdens de Vuelta, die op 19 en 20 augustus door de provincie gaat. Daarvoor waarschuwt Syntus Utrecht, die samen met U-OV het openbaar vervoer verzorgt in de regio.

Op vrijdag 19 augustus is de dienstregeling van 15.00 uur tot 22.00 uur verstoord. De eerste etappe van de Ronde van Spanje begint dan bij de Jaarbeurs en gaat via Overvecht en Leidsche Rijn terug. Sommige trams gaan daarom niet verder dan de Jaarbeurs. Meerdere bussen rijden helemaal niet en veel andere bussen rijden met een omweg of gaan niet verder dan een bepaalde halte.

De Vuelta zorgt op zaterdag 20 augustus tussen 13.30 uur en 18.00 uur voor een aangepaste dienstregeling. De renners rijden dan ruim 170 kilometer van Den Bosch naar Utrecht. Ze komen onder meer over de Utrechtse Heuvelrug en via Amersfoort. Ze eindigen bij Utrecht Science Park. Wederom vallen dan meerdere bussen ‘s middags uit.

Zaterdag 20 augustus
In verband met de wedstrijd zijn meerdere wegen in de provincie Utrecht voor een bepaalde tijd afgesloten. Dit heeft van 13.30 uur tot 18.00 uur gevolgen voor de dienstregeling van een groot aantal buslijnen in de provincie Utrecht. Een paar voorbeelden van de wijzigingen:
- Bus 9, 19, 50, 80, 280 en 511 rijden ’s middags (delen van de route) tijdelijk niet.
- Bus 56 rijdt in de middag een omleiding tussen station Driebergen-Zeist en Cothen. Daardoor komt hij niet in Driebergen, Doorn en Langbroek.
- Bus 34 en 56 rijden tussen Zeist en Amersfoort via de A28 en komen niet in Huis ter Heide en Soesterberg. De bussen stoppen dan wel bij halte P+R Soesterberg aan de A28.
- Bussen aan de oostkant van Utrecht-stad krijgen eveneens met omleidingen te maken, zoals de bussen van en naar Zeist. Deze worden omgeleid via Science Park.
- Trams 20 en 21 rijden speciaal op deze zaterdag tussen Utrecht CS en Science Park, zodat reizigers van en naar Zeist met een overstap alsnog Utrecht CS kunnen bereiken.
- Bus 58 rijdt ’s middags tijdelijk alleen tussen Hilversum en station Bilthoven.Bus 202 rijdt tot aan de Galgenwaard ipv Rijnsweerd-Noord.

advertentie
advertentie