Afbeelding
Syntus Utrecht

Syntus wijzigt dienstregeling in Amersfoort vanwege coronacrisis

13 november 2020 om 14:17 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Sinds de coronacrisis maken veel minder mensen gebruik van het openbaar vervoer. Daarom wijzigen vervoerders U-OV en Syntus Utrecht per 3 januari 2021 de dienstregeling voor het openbaar vervoer in en rondom Amersfoort om de kosten te drukken. Die zijn ontstaan doordat er veel bussen leeg rond rijden. Dat maakt de vervoerder vrijdag bekend. Er gaan flink wat minder bussen rijden: zo’n 8 procent van het aanbod wordt tijdelijk geschrapt. 

Daarmee voldoet de vervoerder aan de vraag van het Rijk om het openbaar vervoer met 8 procent terug te brengen. Daarbij heeft Syntus er rekening mee gehouden dat er zo min mogelijk lijnen en ritten verdwijnen en het openbaar vervoer in en rondom Amersfoort ,,betaalbaar en bereikbaar blijft.”

WIJZIGINGEN Voor de stadsdienst Amersfoort wijzigt er het volgende: lijn 2 van/naar station Amersfoort CS rijdt voortaan zesmaal per uur. Dat geldt het gehele jaar van maandag tot en met vrijdag. Lijn 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 rijden vanaf 2021 op zaterdag tweemaal per uur in plaats van viermaal per uur.  Lijn 7 gaat in de daluren tweemaal per uur in plaats van viermaal per uur rijden. Lijn 8 en 9 rijdt gedurende de gehele week tweemaal per uur in plaats van viermaal per uur.  Bussen op lijn 9 rijden in de avond na 21 uur en in het weekend na 18 uur via het Borneoplein, ter vervanging van lijn 19 op deze tijdstippen. Lijn 19 rijdt op werkdagen overdag door naar ISVW aan de Dodeweg in Leusden. Lijn 17 rijdt in de spits zes keer per uur in plaats van 8 keer per uur. Lijn 217 rijdt twee keer per uur in plaats van 4 keer per uur.

Naast de vele veranderingen, introduceert Syntus Utrecht ook een vernieuwde buslijn per 3 januari. Buslijn 202 gaat rijden tussen Nieuwland, Amersfoort Centraal Station en Utrecht Science Park. De reistijd wordt voortaan korter: 26 minuten in de spits en 23 minuten in de daluren. Buslijnen 204, 201 en 206 worden opgeheven. 

De nieuwe dienstregeling wordt in de loop van december beschikbaar voor reizigers en zal per 3 januari 2021 ingaan. De komende maanden monitoren Syntus en de provincie Utrecht de reizigersaantallen om de dienstregeling te kunnen aanpassen als de reizigersaantallen weer toenemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie