Afbeelding
www.pixabay.com

Oproep ov-bedrijven: mijd bus en trein op Koningsdag

25 april 2020 om 11:15 Verkeer en vervoer Coronavirus

AMERSFOORT (ANP) De ov-bedrijven roepen ertoe op het openbaar vervoer op Koningsdag en in de meivakantie niet te gebruiken als 'uitje'.

NS en andere vervoersbedrijven stellen dat alleen met het openbaar vervoer moet worden gereisd als dat echt noodzakelijk is. ,,Wij rijden alleen voor de helden die de strijd aangaan met het coronavirus. Zo houden we Nederland bereikbaar voor zorgmedewerkers, mantelzorgers, vakkenvullers en andere mensen voor wie reizen met het ov echt noodzakelijk is. Help hen, help elkaar. Het ov is even geen uitje!", waarschuwt de NS op zijn website.

WARMSTE OOIT Juist nu iedereen vanwege corona allemaal in en om het huis moeten blijven en Koningsdag 'Woningsdag' is geworden, wordt het maandag de warmste Koningsdag ooit. Voor die titel moet het minstens 17,7 graden worden en dat gaat volgens Weeronline ruim lukken. Het weerbureau verwacht in De Bilt een middagtemperatuur van bijna 20 graden bij flink wat zon met alleen wat hoge sluierbewolking. Nederland viert Koningsdag sinds 2014. De eerste keer was tot nu toe de warmste, met 17,6 graden.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie