Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Zo 'viert' Amersfoort straks Koningsdag 2020

24 april 2020 om 17:00 Corona

AMERSFOORT Het zal een rare gewaarwording zijn; Koningsdag 2020 in Amersfoort. Waar vorig jaar er nog duizenden mensen langs de route stonden om de koninklijke familie te ontvangen, blijft de stad nu leeg en stil. Geen kleedjes, geen muziek, geen samenkomsten maar wél diverse activiteiten

door Jeroen van der Veer

Op een digitaal platform kunnen inwoners hun zang, dans, quiz en dergelijke delen en op deze wijze is heel Nederland met elkaar verbonden. Ook zijn er andere landelijke activiteiten waar Amersfoort aan mee doet. 

Zo gaat om 06.19 uur de Nederlandse vlag met wimpel én de Wij Amersfoort vlag uit. Dit gebeurt bij het stadhuis, maar ook bij de Onze Lieve Vrouwetoren. Daarnaast moeten inwoners van de stad niet raar opkijken als om 09.45 uur de klokken luiden. Ook dit is landelijk afgesproken. 

Vervolgens start om 10.00 uur de nationale aubade. Het is de bedoeling dat vanuit deuropeningen en balkons het Wilhelmus wordt gezongen of gespeeld. Tussen 15.00 uur en 16.000 uur bij diverse verzorgingstehuizen optredens zijn voor ouderen. Kultlab/Struinen in de Tuinen gaat hier een programma voor maken.

De feestelijke dag wordt, zo staat te lezen in een collegebericht, afgesloten met een nationale toost. Hoe dit in Amersfoort vorm wordt gegeven, is nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie