De finalewedstrijd tafeltennis op het landelijk toernooi.
De finalewedstrijd tafeltennis op het landelijk toernooi. Eigen foto
Advertorial

GSVA, gewoon aangepast sporten

15 september 2022 om 21:00 Verenigingen

AMERSFOORT Gewoon aangepast sporten. Dat kan bij GSVA, de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en omstreken. De club, die afgelopen jaar het 40-jarig bestaan vierde, heeft meestal zo’n 100 sportende leden en een groot contingent vrijwilligers. 

De vereniging wil dat mensen met een fysieke of visuele beperking kunnen sporten. Daarnaast biedt GVSA leden de mogelijkheid om te integreren in de valide sporten, zoals bij basketbalclub de Crackerjacks. ,,Dat kan niet altijd, want met elektrische rolstoelen kun je niet op een hockeyveld buiten spelen. Rolstoelhockey is een pure zaalsport’’, vertelt voorzitter Fred van den Broek (69) uit Amersfoort. Hij was onbekend met mindervalide sporten tot hij via een oud-collega betrokken raakte bij de club. Hij is al sinds 1989 penningmeester, door tekort aan bestuurders. Er zijn wel veel vrijwilligers. ,,Ze helpen bij tafeltennis, begeleiden bij rolstoelhockey of als chauffeur. Onze twee rolstoelbussen worden door vrijwillige chauffeurs bemand, zodat leden van huis naar de sporthal kunnen en meedoen aan wedstrijden door het land.” 

PROGRAMMA Bij GSVA is er in sporthal Rustenburg paratafeltennis op donderdagavond, op zaterdagmorgen rolstoelhockey voor elektrische rolstoelen (e-hockey) en rolstoelhockey met handbewogen rolstoelen (h-hockey). Op woensdagavond wordt gezwommen in zwembad Hoogland. Het rolstoelbasketbal op woensdagavond in sporthal Zielhorst is onder de vleugels van de Crackerjacks. GVSA biedt lotgenotencontact om informatie uit te wisselen over bijvoorbeeld aanvragen van een sportrolstoel en vergoedingen vanuit de WMO. 

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via de website en vinden hier ook de contactgegevens en de vrijwilligersvacaturebank. Er is de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te doen aan een proeftraining.

Meer informatie via: www.gvsa.info.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Michel Rodenburg u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55706846 of m.rodenburg@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie