,,Deze foto werd op 24 mei 2022 genomen vanuit onze achtertuin in Kattenbroek.
Tijdens een flinke bui scheen de zon met als resultaat een prachtige dubbele regenboog.
,,Deze foto werd op 24 mei 2022 genomen vanuit onze achtertuin in Kattenbroek. Tijdens een flinke bui scheen de zon met als resultaat een prachtige dubbele regenboog." Miranda van Buitenen-van Kuijeren

Bekijk alle inzendingen voor De Stad Amersfoort Zomerfotowedstrijd

Recreatie

AMERSFOORT De zomervakantie is officieel van start gegaan en dat betekent dat er ook al weer veel zomerse plaatjes binnenkomen bij de redactie. 

Het blijft leuk om inspiratie op te doen en te neuzen door zomerse foto’s van plaatsgenoten, gemaakt dicht bij huis of op verre locaties.
Alle inzenders maken kans op een plekje in De Stad Amersfoort, eeuwige roem én een barbecue-schotel voor vier personen en een barbecue hoek. Deze prijs is mogelijk gemaakt door Traiteurslager Richard van Norden, Emiclaerhof 242.

Ook deelnemen is heel eenvoudig, lees hier de voorwaarden en tips en tricks!


Monnikendam: ik rijd elke dag langs de Monnikendam en vind het een van de mooiste gedeelten van de stad. De zon en reflectie op het water maakt het voor mijn een echt zomers Amersfoorts plaatje.
Op de foto staat het grootste containerschip ter wereld, de Mette Maersk.
Toelichting: tijdens een dagje uit in mijn vakantie heb ik een rondvaart gemaakt door de Maasvlakte 1&2. Voor het grootste containerschip ter wereld lag de rondvaartboot een moment stil en heb ik deze foto gemaakt. Op dit schip kunnen 20.000 containers worden vervoerd. Het schip lag aangemeerd voor laden en lossen.
Deze is gemaakt bij mij in de achtertuin in de Westerstraat.
Ik zat heerlijk in het zonnetje en hoorde allerlei gezoem achter me.
Toen ik keek zaten er heel veel bijen.
Op maandag ga ik altijd op de fiets naar bos Nimmerdor met mijn oppashondje Sanza.
Ze vindt het heerlijk om daar vrij te rennen.
Hoe zomers wil je het hebben.
Gewoon in de hangmat in onze tuin in de Westerstraat.
Heerlijk!!!
Wij genieten enorm van een duif die een plantenbak aan ons balkon aan de Bergenboulevard als nest heeft uitgekozen. Dit is al het tweede nest van dit jaar.
Balkon uitzicht in Schothorst.   2022-23-06.
Deze foto van Petunia's is gemaakt in onze tuin in Amersfoort op 26 juni 2022. Voor ons is het een bijzondere foto, omdat het nooit zo goed lukt om alles te laten bloeien en groeien en dit jaar wel.
De foto is gemaakt in februari 2022 op het stand van Sanur, op Bali, Indonesië, in de vroege morgen bij zonsopkomst, rond 05.15 uur.

De foto is voor mij speciaal omdat hij mij meteen terugbrengt naar een heerlijke rustige vakantieperiode waarin er (door corona) amper toeristen op het eiland waren. Dat is uniek voor dit eiland dat in ander tijden overspoeld wordt door hordes toeristen.
En al deze mooie rupsen worden prachtige vlinders.
Ik woon sinds 1976 in deze prachtige Stad Amersfoort 
en vind geen fijnere stad om in de zomer te zijn.
Alles maar dan ook alles voor vakantie is er.
Zon , water en ZandFoort aan de Eem.
En zoveel mooie mensen die dat allemaal draaiende houden 
en plezier verschaffen aan mensen van heinde en ver.
Daarom dus Amersfoort als ultiem vakantieadres
op het water, op het land en in de lucht
Ik woon sinds 1976 in deze prachtige Stad Amersfoort 
en vind geen fijnere stad om in de zomer te zijn.
Alles maar dan ook alles voor vakantie is er.
Zon , water en ZandFoort aan de Eem.
En zoveel mooie mensen die dat allemaal draaiende houden 
en plezier verschaffen aan mensen van heinde en ver.
Daarom dus Amersfoort als ultiem vakantieadres
op het water, op het land en in de lucht
Op  industrieterreinen in Amersfoort vind je soms vergeten hoekjes waar de natuur los kan gaan. Zo ook op terrein Isselt in Amersfoort Noord. Mooie Grote klaprozen.
Terschelling juni 2022 … Moeders mee op reis dat je op de leeftijd van 89 jaar nog zo mag genieten van vakantie en zonsondergang…
Deze foto is gemaakt op de Singel in Amersfoort.

Je ziet de prachtig oude huizen.

Aan de rechterkant heb je een doorkijk richting kortegracht.

De rondvaartboot zit weer helemaal vol met toeristen om onze mooie stad te bekijken. Deze foto is vorige maand genomen. Dit is midden op de dag, gemaakt met Infrarood.
De Vlaamse Gaai.

Een herriemaker maar zo mooi!
Park Randenbroek Amersfoort: voor mij is park Randenbroek een fijne omgeving om te wandelen. Onder andere tijdens covid heb ik hier veel uren besteed, het is een feestje om alles nu zo in kleur en in bloei te zien.
Eend in Park Randenbroek
Ik loop daar wel vaker een rondje - ga zitten op een bankje. Ik kom langs de vijver en schiet een plaatje van het water. Plots is er een grote eend in beeld, vleugels wijd.
Op 15 mei zaten we op het terras van De Professor op De Hof in Amersfoort. De zon scheen fel die dag, het was warm. Daarom waren we aan de koele schaduwkant van De Hof gaan zitten, juist uit de zon. Maar de ondergaande zon kwam toch de hoek om en toen spatte het licht ons tegemoet. Het kaatste op het glas en op onze wijnglazen. Wanneer je goed in de wijnglazen kijkt, zie je dat het beeld omgekeerd in de wijn verschijnt. 
Ik was jarig die dag en beschouwde het als een extra cadeautje.
,,Peren groeien prachtig aan onze eigen boom in onze eigen tuin. Dat is genieten.
Tijmen laat zich door oma voorlezen. 'In die krant staat veel van mijn stad.'
,,Deze foto is een paar weken terug gemaakt midden in hartje Amersfoort, een mooie cactustuin.
Dat zie je niet vaak.
,,Proost! Op een hele mooie zomer! Genomen op 30 juni 2022 op het terras van Skybar SIXX!
,,Ik was onderweg terug naar Nederland vanuit Malmö naar Travemunde. Ik wilde eigenlijk slapen maar aangezien ik in de verte de brug zag liggen dacht ik ik blijf nog ff wakker. Het leverde fantastische plaatjes op waarvan deze de mooiste is.
,,Pruimen in onze eigen tuin. Groeien, rijpen en opeten. Dat is puur genieten. "
,,Een door mij recent gemaakte foto in het avondlicht van woningen op de kruising van de Amerikaring en de Laan der Hoven in Kattenbroek.
,,De Marker Wadden 14 juli 2022. Een prachtig nieuw stukje Nederland in ontwikkeling. Op de foto de markante uitkijktoren Steltloper.
Wat een geweldige natuur; volop genieten van vakantie in Nederland!
,, Als je op een zondagmiddag kunt genieten van Hoogland-West dan zie je een aantal bijzondere plekken. Zoals de Malewetering bij de Oudeweg. Achter het gras kun je mooie momenten ontdekken. Maar proef je ook de rust. Even verderop kun je het Meander medisch centrum zien. Geheel omhult door bomen en dit gebouw past daar zo mooi in. Op de voorgrond groeien de wilde bramen.
,,Wat een kleurrijke ontspannen zomeravond nabij het Eemplein & en het nieuwe Eemerald.
,,Tijdens de vakantie juni 2022, stapte mijn zus Edith, in Tournus op de camping, in een kuiltje. Gevolg 10 uur in het ziekenhuis in Macon, een scheur in haar scheenbeen en....... een onvergetelijk vakantiekiekje.
De foto is gemaakt omstreeks 15 juli 2022 in de Hellestraat, Amersfoort.

De foto is voor mij bijzonder, want in de Mondriaanstad Amersfoort werkt Mondriaan in het Mondriaanjaar-2022 vrolijk mee aan stadsherstel in de Hellestraat.
Ik was al eerder ingeschreven, maar door Corona duurde het langer voordat ik mee mocht doen. Wat een machtig mooi evenement is de Nijmeegse. Hulde ook aan alle mensen, die langs de kant stonden.
18 Juli 20.38 uur: Zonsondergang bij het uitvaren van de Eem het Eemmeer op. Terug naar onze thuishaven 'de Zuidwal' in Nijkerk. Na samen met vrienden genoten te hebben van een fantastisch uitzicht over het water en de weilanden, onder het genot van een koel drankje en een pastasalade,  ter hoogte van de zijsprong naar Eemnes weer terug naar onze thuishaven... wat een prachtige afsluiting van een mooie dag!
Deze foto heb ik gemaakt in de Saksische schweitz in Duitsland.
'Hoewel 't vakantie is, zie ik nog veel mensen rennen en vliegen.
Deze week zag ik deze slak (net als vele andere) in Hoevelaken rustig oversteken. Ik besloot een voorbeeld te nemen aan haar tempo.'
'Omdat het vakantie is zijn we een dagje uit gegaan naar de Passiflorahoeve in Harskamp.Bij het bezoek aan de tropische vlinderkas kwam er spontaan een prachtige Papiervlinder op de vinger van mijn dochter zitten! Zij glunderde van oor tot oor! Heel bijzonder dat de vlinder mijn dochter uitkoos om even te rusten. Zo konden we de vlinder eens rustig bekijken.'
'Deze gelukkige koeien vinden een schaduwrijke plaats in het fraaie buitengebied voor een ontspannen 'middagpauze', om daar in alle rust te kunnen herkauwen.'
Verdwaald aan zee 
'Niet alleen kinderen verdwalen op het strand. Deze gansjes zijn op zoek naar Moeder de Gans die waarschijnlijk nog ergens in het Zwanenwater aan het grazen is op het strand in Sint Maartenszee (NH), juni 2022.'
Joanna (op de foto) en Janet helpen als vrijwilligers bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Amersfoort. 'Maar nu zijn we even op vakantie in Duitsland. Daar maakten we deze foto van een mooie regenboog. Een teken van verbinding en hoop. Wij voelen ons verbonden met de mensen in Oekraïne en wij hopen dat de oorlog snel voorbij is!'
'Hierbij een foto van Les Sablettes Beach Menton, de parel van Frankrijk met uitzicht op Menton onder de palmbomen met drankje.
Formidable, toch?'
'De laatste zaterdagmiddag van juli in de zonnige Amersfoortse binnenstad. Een waterlijnboot vol toeristen op het Havik. Met het doorkijkje net onder de brug krijgt het bijna iets middeleeuws.'
'Deze geranium groeit fantastisch deze zomer. De prachtige kleur geeft thuis een zomers vakantiegevoel. Vathorst, 27 juni 2022.'
'In de zomer gaan we ook vaak langs oma. Oma woont vlak bij een bos. In deze waterdruppel is ‘oma’s bos’ te zien. Gouda, 26 juli 2022.'
'Wandelen aan de Laak is heerlijk. Helemaal wanneer deze ‘gewone oeverlibel’ zich laat fotograferen. En zo ‘gewoon’ vind ik hem niet, hij is prachtig. Vathorst, 14 juli 2022.'
'Een iets ander dagje uit. Een kwartiertje varen met de pendelboot vanuit Muiden, brengt je op EilandFort Pampus.
Heerlijk dwalen door de mysterieuze gangen van het fort. Een aanrader voor gezinnen met kids.'
'Op een uurtje rijden afstand van Amersfoort ligt net over de grens met Duitsland, Wildpark Anholter Schweiz. Een prachtig natuurgebied waar van alles te zien en te doen is. Wilde dieren leven daar in een natuurlijke omgeving i.p.v kooien, wat het ideaal maakt om ze te spotten, bekijken en te fotograferen van heel dichtbij.'
'Op een uurtje rijden afstand van Amersfoort ligt net over de grens met Duitsland, Wildpark Anholter Schweiz. Een prachtig natuurgebied waar van alles te zien en te doen is.
Wilde dieren leven daar in een natuurlijke omgeving i.p.v kooien, wat het ideaal maakt om ze te spotten, bekijken en te fotograferen van heel dichtbij.'
'Kleindochter Naomi met de ondergaande zon.'
'Gezicht op de Zuidsingel bij het zusterklooster. Eens in de twee weken bezoek ik daar een zuster met geheugenverlies. Veelheid van kleuren is hier  te vinden. En vandaag zelfs een vrije parkeerplaats. Had ik hier nog nooit gezien. Daar heb ik even mijn fiets neergezet. Voor de foto.'
advertentie
advertentie