De winnende foto van de zomerfotowedstrijd van 2020.
De winnende foto van de zomerfotowedstrijd van 2020. Miranda van Buitenen-van Kuijeren

Doe mee met Zomerfotowedstrijd van De Stad Amersfoort

Recreatie

AMERSFOORT Wie maakt deze zomer de ultieme zomerfoto? Doe mee aan de zomerfotowedstrijd van de De Stad Amersfoort.nl en maak kans op mooie prijzen.

Struinen door sfeervolle steden, genieten van gezelligheid op de camping of ontspannen in de eigen achtertuin. In de zomervakantie is er altijd wel een aanleiding om mooie foto’s te maken. Alle ingezonden foto’s zijn te bewonderen op www.destadamersfoort.nl. Een selectie krijgt tevens een plek in de krant. Aan het eind van de zomer selecteert de redactie in samenwerking met een professionele fotograaf de mooiste of meest bijzondere inzendingen.

DEELNEMEN Een zomerfoto inzenden kan naar stad.amersfoort@bdu.nl, onder vermelding van ‘Zomerfotowedstrijd’. 

Om in aanmerking te komen voor plaatsing in de krant, en een prijs, moet de inzending voldoen aan de volgende voorwaarden:

- In enkele zinnen beschrijven waar en wanneer de foto is gemaakt, wie of wat er op de foto is te zien en waarom de foto voor u bijzonder is, is een vereiste.
- Een deelnemer mag maximaal drie inzendingen insturen, maar iedere foto krijgt dan een eigen beschrijving.
- Foto’s moeten scherp zijn en in een hoge resolutie (JPG-bestand van minimaal 750kb) worden aangeleverd.
- Alleen lezers uit het verspreidingsgebied van deze krant (gemeente Amersfoort) dingen mee naar de prijzen.
- Foto’s moeten deze zomer zijn gemaakt.
- De fotograaf moet zelf inzenden óf toestemming hebben gegeven voor deelname. Een ingezonden foto kan - indien relevant - later worden herplaatst.
- Inzenden is mogelijk tot woensdag 31 augustus 12.00 uur.

FOTOTIPS U hoeft geen dure camera te hebben om de winnende foto te maken, ook een mobiele telefoon kan de prijswinnende plaat maken. Soms is het een kwestie van geluk: u bent op het juiste moment op de juiste plaats. Maar ook originaliteit en creativiteit zijn onmisbaar. De ervaring leert dat foto’s met mensen of dieren erop het vaak beter doen dan alleen een foto van (mooie) natuur. Liggende of vierkante foto’s hebben een lichte voorkeur op staande afbeeldingen. Maar: alles mag. En natuurlijk geldt: fotografeer met de zon in de rug. Veel succes!

BEOORDELING Een handvol redactieleden of medewerkers van de De Stad Amersfoort.nl geeft eind van de zomer punten voor hun persoonlijke vijf favorieten uit alle inzendingen, zonder criteria vooraf. 

PRIJZEN De drie winnaars van de zomerfotowedstrijd winnen een barbecue-schotel voor vier personen en een barbecue boek. Deze prijs is mogelijk gemaakt door Traiteurslager Richard van Norden, Emiclaerhof 242.  

SUCCES Na het succes van eerdere edities, houdt de De Stad Amersfoort.nl weer een zomerfotowedstrijd, nu er nauwelijks meer corona-restricties gelden. Afgelopen jaren werden telkens tientallen foto’s ingezonden. Van overal ter wereld, maar ook van dichtbij huis. De winnende foto uit 2020 (bijgevoegd) maakte Miranda van Buitenen-van Kuijeren vanaf het water op de Zuidsingel. 


Deze is gemaakt bij mij in de achtertuin in de Westerstraat.
Ik zat heerlijk in het zonnetje en hoorde allerlei gezoem achter me.
Toen ik keek zaten er heel veel bijen.
Op maandag ga ik altijd op de fiets naar bos Nimmerdor met mijn oppashondje Sanza.
Ze vindt het heerlijk om daar vrij te rennen.
Hoe zomers wil je het hebben.
Gewoon in de hangmat in onze tuin in de Westerstraat.
Heerlijk!!!
Wij genieten enorm van een duif die een plantenbak aan ons balkon aan de Bergenboulevard als nest heeft uitgekozen. Dit is al het tweede nest van dit jaar.
Balkon uitzicht in Schothorst.   2022-23-06.
Deze foto van Petunia's is gemaakt in onze tuin in Amersfoort op 26 juni 2022. Voor ons is het een bijzondere foto, omdat het nooit zo goed lukt om alles te laten bloeien en groeien en dit jaar wel.
De foto is gemaakt in februari 2022 op het stand van Sanur, op Bali, Indonesië, in de vroege morgen bij zonsopkomst, rond 05.15 uur.

De foto is voor mij speciaal omdat hij mij meteen terugbrengt naar een heerlijke rustige vakantieperiode waarin er (door corona) amper toeristen op het eiland waren. Dat is uniek voor dit eiland dat in ander tijden overspoeld wordt door hordes toeristen.
En al deze mooie rupsen worden prachtige vlinders.
advertentie