,,Wat een kleurrijke ontspannen zomeravond nabij het Eemplein en het nieuwe Eemerald."
,,Wat een kleurrijke ontspannen zomeravond nabij het Eemplein en het nieuwe Eemerald." Heline Dol

Doe mee aan Zomerfotowedstrijd van De Stad Amersfoort

1 augustus 2022 om 09:00 Recreatie

AMERSFOORT Wie maakt deze zomer de ultieme zomerfoto? Doe mee aan de zomerfotowedstrijd van De Stad Amersfoort.nl en maak kans op mooie prijzen.

Struinen door sfeervolle steden, genieten van gezelligheid op de camping of ontspannen in de eigen achtertuin. In de zomervakantie is er altijd wel een aanleiding om mooie foto’s te maken. Alle ingezonden foto’s zijn te bewonderen op www.destadamersfoort.nl. Een selectie krijgt tevens een plek in de krant. Aan het eind van de zomer selecteert de redactie in samenwerking met een professionele fotograaf de mooiste of meest bijzondere inzendingen.

DEELNEMEN Een zomerfoto inzenden kan naar stad.amersfoort@bdu.nl, onder vermelding van ‘Zomerfotowedstrijd’. 

Om in aanmerking te komen voor plaatsing in de krant, en een prijs, moet de inzending voldoen aan de volgende voorwaarden:

- In enkele zinnen beschrijven waar en wanneer de foto is gemaakt, wie of wat er op de foto is te zien en waarom de foto voor u bijzonder is, is een vereiste.
- Een deelnemer mag maximaal drie inzendingen insturen, maar iedere foto krijgt dan een eigen beschrijving.
- Foto’s moeten scherp zijn en in een hoge resolutie (JPG-bestand van minimaal 750kb) worden aangeleverd.
- Alleen lezers uit het verspreidingsgebied van deze krant (gemeente Amersfoort) dingen mee naar de prijzen.
- Foto’s moeten deze zomer zijn gemaakt.
- De fotograaf moet zelf inzenden óf toestemming hebben gegeven voor deelname. Een ingezonden foto kan - indien relevant - later worden herplaatst.
- Inzenden is mogelijk tot woensdag 31 augustus 12.00 uur.

FOTOTIPS U hoeft geen dure camera te hebben om de winnende foto te maken, ook een mobiele telefoon kan de prijswinnende plaat maken. Soms is het een kwestie van geluk: u bent op het juiste moment op de juiste plaats. Maar ook originaliteit en creativiteit zijn onmisbaar. De ervaring leert dat foto’s met mensen of dieren erop het vaak beter doen dan alleen een foto van (mooie) natuur. Liggende of vierkante foto’s hebben een lichte voorkeur op staande afbeeldingen. Maar: alles mag. En natuurlijk geldt: fotografeer met de zon in de rug. Veel succes!

BEOORDELING Een handvol redactieleden of medewerkers van de De Stad Amersfoort.nl geeft eind van de zomer punten voor hun persoonlijke vijf favorieten uit alle inzendingen, zonder criteria vooraf. 

PRIJZEN De drie winnaars van de zomerfotowedstrijd winnen een barbecue-schotel voor vier personen en een barbecue boek. Deze prijs is mogelijk gemaakt door Traiteurslager Richard van Norden, Emiclaerhof 242.  

SUCCES Na het succes van eerdere edities, houdt de De Stad Amersfoort.nl weer een zomerfotowedstrijd, nu er nauwelijks meer corona-restricties gelden. Afgelopen jaren werden telkens tientallen foto’s ingezonden. Van overal ter wereld, maar ook van dichtbij huis. De winnende foto uit 2020 (bijgevoegd) maakte Miranda van Buitenen-van Kuijeren vanaf het water op de Zuidsingel. 


Monnikendam: ik rijd elke dag langs de Monnikendam en vind het een van de mooiste gedeelten van de stad. De zon en reflectie op het water maakt het voor mijn een echt zomers Amersfoorts plaatje.
Deze is gemaakt bij mij in de achtertuin in de Westerstraat.
Ik zat heerlijk in het zonnetje en hoorde allerlei gezoem achter me.
Toen ik keek zaten er heel veel bijen.
Op maandag ga ik altijd op de fiets naar bos Nimmerdor met mijn oppashondje Sanza.
Ze vindt het heerlijk om daar vrij te rennen.
Hoe zomers wil je het hebben.
Gewoon in de hangmat in onze tuin in de Westerstraat.
Heerlijk!!!
Wij genieten enorm van een duif die een plantenbak aan ons balkon aan de Bergenboulevard als nest heeft uitgekozen. Dit is al het tweede nest van dit jaar.
Balkon uitzicht in Schothorst.   2022-23-06.
Deze foto van Petunia's is gemaakt in onze tuin in Amersfoort op 26 juni 2022. Voor ons is het een bijzondere foto, omdat het nooit zo goed lukt om alles te laten bloeien en groeien en dit jaar wel.
De foto is gemaakt in februari 2022 op het stand van Sanur, op Bali, Indonesië, in de vroege morgen bij zonsopkomst, rond 05.15 uur.

De foto is voor mij speciaal omdat hij mij meteen terugbrengt naar een heerlijke rustige vakantieperiode waarin er (door corona) amper toeristen op het eiland waren. Dat is uniek voor dit eiland dat in ander tijden overspoeld wordt door hordes toeristen.
En al deze mooie rupsen worden prachtige vlinders.
Op de foto staat het grootste containerschip ter wereld, de Mette Maersk.
Toelichting: tijdens een dagje uit in mijn vakantie heb ik een rondvaart gemaakt door de Maasvlakte 1&2. Voor het grootste containerschip ter wereld lag de rondvaartboot een moment stil en heb ik deze foto gemaakt. Op dit schip kunnen 20.000 containers worden vervoerd. Het schip lag aangemeerd voor laden en lossen.
Ik woon sinds 1976 in deze prachtige Stad Amersfoort 
en vind geen fijnere stad om in de zomer te zijn.
Alles maar dan ook alles voor vakantie is er.
Zon , water en ZandFoort aan de Eem.
En zoveel mooie mensen die dat allemaal draaiende houden 
en plezier verschaffen aan mensen van heinde en ver.
Daarom dus Amersfoort als ultiem vakantieadres
op het water, op het land en in de lucht
Ik woon sinds 1976 in deze prachtige Stad Amersfoort 
en vind geen fijnere stad om in de zomer te zijn.
Alles maar dan ook alles voor vakantie is er.
Zon , water en ZandFoort aan de Eem.
En zoveel mooie mensen die dat allemaal draaiende houden 
en plezier verschaffen aan mensen van heinde en ver.
Daarom dus Amersfoort als ultiem vakantieadres
op het water, op het land en in de lucht
Op  industrieterreinen in Amersfoort vind je soms vergeten hoekjes waar de natuur los kan gaan. Zo ook op terrein Isselt in Amersfoort Noord. Mooie Grote klaprozen.
Terschelling juni 2022 … Moeders mee op reis dat je op de leeftijd van 89 jaar nog zo mag genieten van vakantie en zonsondergang…
Deze foto is gemaakt op de Singel in Amersfoort.

Je ziet de prachtig oude huizen.

Aan de rechterkant heb je een doorkijk richting kortegracht.

De rondvaartboot zit weer helemaal vol met toeristen om onze mooie stad te bekijken. Deze foto is vorige maand genomen. Dit is midden op de dag, gemaakt met Infrarood.
De Vlaamse Gaai.

Een herriemaker maar zo mooi!
Park Randenbroek Amersfoort: voor mij is park Randenbroek een fijne omgeving om te wandelen. Onder andere tijdens covid heb ik hier veel uren besteed, het is een feestje om alles nu zo in kleur en in bloei te zien.
Eend in Park Randenbroek
Ik loop daar wel vaker een rondje - ga zitten op een bankje. Ik kom langs de vijver en schiet een plaatje van het water. Plots is er een grote eend in beeld, vleugels wijd.
Op 15 mei zaten we op het terras van De Professor op De Hof in Amersfoort. De zon scheen fel die dag, het was warm. Daarom waren we aan de koele schaduwkant van De Hof gaan zitten, juist uit de zon. Maar de ondergaande zon kwam toch de hoek om en toen spatte het licht ons tegemoet. Het kaatste op het glas en op onze wijnglazen. Wanneer je goed in de wijnglazen kijkt, zie je dat het beeld omgekeerd in de wijn verschijnt. 
Ik was jarig die dag en beschouwde het als een extra cadeautje.
,,Peren groeien prachtig aan onze eigen boom in onze eigen tuin. Dat is genieten.
Tijmen laat zich door oma voorlezen. 'In die krant staat veel van mijn stad.'
,,Deze foto is een paar weken terug gemaakt midden in hartje Amersfoort, een mooie cactustuin.
Dat zie je niet vaak.
,,Deze foto werd op 24 mei 2022 genomen vanuit onze achtertuin in Kattenbroek.
Tijdens een flinke bui scheen de zon met als resultaat een prachtige dubbele regenboog.
,,Proost! Op een hele mooie zomer! Genomen op 30 juni 2022 op het terras van Skybar SIXX!
,,Ik was onderweg terug naar Nederland vanuit Malmö naar Travemunde. Ik wilde eigenlijk slapen maar aangezien ik in de verte de brug zag liggen dacht ik ik blijf nog ff wakker. Het leverde fantastische plaatjes op waarvan deze de mooiste is.
,,Pruimen in onze eigen tuin. Groeien, rijpen en opeten. Dat is puur genieten. "
,,Een door mij recent gemaakte foto in het avondlicht van woningen op de kruising van de Amerikaring en de Laan der Hoven in Kattenbroek.
,,De Marker Wadden 14 juli 2022. Een prachtig nieuw stukje Nederland in ontwikkeling. Op de foto de markante uitkijktoren Steltloper.
Wat een geweldige natuur; volop genieten van vakantie in Nederland!
,, Als je op een zondagmiddag kunt genieten van Hoogland-West dan zie je een aantal bijzondere plekken. Zoals de Malewetering bij de Oudeweg. Achter het gras kun je mooie momenten ontdekken. Maar proef je ook de rust. Even verderop kun je het Meander medisch centrum zien. Geheel omhult door bomen en dit gebouw past daar zo mooi in. Op de voorgrond groeien de wilde bramen.
,,Tijdens de vakantie juni 2022, stapte mijn zus Edith, in Tournus op de camping, in een kuiltje. Gevolg 10 uur in het ziekenhuis in Macon, een scheur in haar scheenbeen en....... een onvergetelijk vakantiekiekje.
De foto is gemaakt omstreeks 15 juli 2022 in de Hellestraat, Amersfoort.

De foto is voor mij bijzonder, want in de Mondriaanstad Amersfoort werkt Mondriaan in het Mondriaanjaar-2022 vrolijk mee aan stadsherstel in de Hellestraat.
Ik was al eerder ingeschreven, maar door Corona duurde het langer voordat ik mee mocht doen. Wat een machtig mooi evenement is de Nijmeegse. Hulde ook aan alle mensen, die langs de kant stonden.
18 Juli 20.38 uur: Zonsondergang bij het uitvaren van de Eem het Eemmeer op. Terug naar onze thuishaven 'de Zuidwal' in Nijkerk. Na samen met vrienden genoten te hebben van een fantastisch uitzicht over het water en de weilanden, onder het genot van een koel drankje en een pastasalade,  ter hoogte van de zijsprong naar Eemnes weer terug naar onze thuishaven... wat een prachtige afsluiting van een mooie dag!
Deze foto heb ik gemaakt in de Saksische schweitz in Duitsland.
,,Deze foto is genomen op 20-08-2022, bij de vijver van Emiclaer in Amersfoort. Naast het fotograferen van de eenden wou ik ook foto’s maken van de bloemen naast de vijver en dit is waar ik de vlinder (dagpauwoog) zag. Het was een bijzonder moment omdat de vlinder vrij rustig bleef en ik zelfs hogerop en dichterbij kon gaan staan.''
,,Deze foto is gemaakt op zaterdag 13 augustus 2022, toen ik richting huis liep na een prachtig bruiloftsfeest. De zonsondergang, gecombineerd met de al ontstoken verlichting grepen mij. Al is de locatie (spoorbrug voor rotonde Eemplein) meestal niet echt een 'plaatje', dit beeld zou niet misstaan in een film.
,,In juli 2022 kijk ik over het randje van de Grand Canyon naar de diepste kloof ter wereld.
,,Foto op de brug bij de Herenstraat. Aan de linker kant staat het klooster  op de Zuidsingel. Op het water van de gracht drijven allerlei boom- en bloemblaadjes.
,,Een foto bij de Sint Aegtenstraat,  richting Kamperbinnenpoort. Een zeldzame kleurencombinatie in de zomerzon.
,,Zonnebloem is een gezichtje geworden door de twee bijen.
,,Met het mooie weer lekker in de tuin zitten, gaat voor ons niet op, wonend op 2 hoog in Amersfoort. Maar nu zien we wel meer mooie plekjes in de omgeving, wat dan even onze ‘achtertuin’ is. Hier lekker aan de waterkant van de Heiligenbergerbeek in Leusden verkoeling zoeken, met een gratis dokter fish behandeling voor onze voeten.
,,Na 49 jaar eindelijk de vuurtoren Tessel beklommen, met zicht op Vlieland.
,,De Vuelta. Zaterdagmiddag 20 augustus. Robert Gesink in de rode trui. Een beloning voor een mooie carrière. Via de Stichtse rotonde op weg naar de finish in Utrecht.
,,Deze foto is genomen op 5 juli op Karimunjawa. Een klein eilandje ter hoogte v Jepara op Java. ( Indonesië ) Mijn vriendin Jolanda en ik waren daar aan t scooteren. We ontdekten een mooi plekje. We hadden onze scooters neer gezet en wandelden naar beneden. T mooie plekje tegemoet, omgeven door de prachtige palmbomen.
Beneden aangekomen raakten we aan de praat met een Nederlandse jongen Jelmar. We begonnen in het Engels en ontdekten later dat we gewoon Nederlands konden praten. Jelmar was zo blij. Hij vertelde dat hij zich eenzaam voelde die dag. Als backpacker kom je niet steeds Nederlanders tegen. En daar had hij even behoefte aan!  Hoe fijn was dat voor ons allen. Leuke gesprekken gehad! Deze foto doet mij eraan terug denken.
Het is t land van mijn overleden moeder, Java! Het land van de mooie glimlach van de Javanen! Een land waar ik nooit genoeg van krijg!
,,Deze vrolijk zonnebloemfoto is gemaakt op vakantie in Duitsland.
,,Dit snoezige egeltje, naarstig op zoek naar water, vond één van de vogeldrinkschalen in de tuin. De diertjes hebben door de droogte vaak grote moeite om goed drinkwater te vinden. 

Een platte ondiepe schaal, gevuld met vers water, kan een welkome veilige drinkplaats bieden waar vooral ook de jonge egeltjes kunnen drinken zonder het gevaar er in te vallen.
,,De zomer van festivals. Alles kan en mag weer na de coronatijd. Wat hebben we genoten. Deze zomer organiseerde ik het eerste ViVa Vathorst Grachtenconcert voor onze mooie wijk Vathorst, het Venetië van Amersfoort. Het was mijn stip op de horizon in de coronatijd, mijn grote droom werd werkelijkheid op 18 juni 2022. Als je ergens in gelooft, moet je ervoor gaan. Met duizenden mensen genoten we van dit grachtenconcert en festival. Hier kwam alles samen met de beste artiesten uit Amersfoort. Een nieuw festival is geboren en op naar volgend jaar!

Wat was het mooi en betekenisvol om dit voor onze wijk te doen. Jong en oud kwamen samen. De burgemeester was er ook en Diggy Dex sloot af. Mooier kan niet.
,,De zomer van festivals. Alles kan en mag weer na de coronatijd. Wat hebben we genoten.

Deze zomer organiseerde ik het eerste ViVa Vathorst Grachtenconcert voor onze mooie wijk Vathorst, het Venetië van Amersfoort.

Het was mijn stip op de horizon in de coronatijd, mijn grote droom werd werkelijkheid op 18 juni 2022. Als je ergens in gelooft, moet je ervoor gaan. Met duizenden mensen genoten we van dit grachtenconcert en festival. Hier kwam alles samen met de beste artiesten uit Amersfoort. Een nieuw festival is geboren en op naar volgend jaar!

Wat was het mooi en betekenisvol om dit voor onze wijk te doen. Jong en oud, muziek en gezelligheid, alles kwam samen. De burgemeester was er ook en Diggy Dex sloot af. Mooier kan niet. Op deze foto staan mijn man Frank Tel en ik te stralen.
,,Deze foto is gemaakt bij Strand Hulckesteijn in Nijkerk in de eerste week van juli 2022. Het was de laatste schooldag van mijn jongste zoon Liam, ook op zijn school in Nijkerk. Die dag was er klassefeest en wij besloten een nachtje te overnachten. Wij zijn uit Nijkerk naar Amersfoort verhuisd dit jaar en dit was voor ons een symbolische afsluiting, want de klas fietste terug naar Nijkerk en Liam bleef bij ons op het strand.
,,Afgelopen zomer werd ViVaVathorst georganiseerd voor ons nieuwe huis aan de Koopmanskade. Het was super fijn om samen met buurtbewoners het glas te heffen na een lange corona periode. We hebben het ook zó getroffen in deze mooie wijk met super fijne mensen om ons heen! Met deze zonnige foto heb ik dat geprobeerd vast te leggen.
,,In Warnemünde, aan de Noord Duitse kust, troffen wij begin augustus een spannend tafereel.

Bedrijvigheid op het strand, mensen zoeken beschutting en verkoeling, terwijl een veerboot recht op de kust afkoerst.
,,Een moment van stilte aan het einde van een warme dag op het eiland Rügen (Noord Duitsland).

Paarden gaan zwemmen om af te koelen, een vader vist met zijn zoon.

Betoverend mooi moment in de overgang van middag naar zwoele zomeravond.
,,Dit is wat de zomer is…augustus 2022

Waar moet je met deze hitte naar toe als je midden in de stad Rostock woont?

Dit meisje speelt met een takje, het water en is in complete verwondering.
,,Een foto gemaakt door mij met tranen van geluk in de ogen. Wat is het mooi om foto's te mogen kunnen maken, van je zoontje op die plaats waar ooit jij op die leeftijd precies zo stond voor een foto met jouw eigen vader.
,,Deze foto is gemaakt op het prachtige eiland La Palma vanaf ons huisje is de Melkweg goed zichtbaar naast honderdduizend sterren. Elke avond kijken we hiernaar.
,,Deze foto is gemaakt in juli op het strand van El Perello in Spanje. 
Op deze foto gebeurt schijnbaar niks, maar er gebeurt heel veel. Voor staat mijn oudste zoon en op de achtergrond op het muurtje zit mijn jongste zoon. Het was een prachtige dag, op een schoon strand te midden van voornamelijk Spanjaarden. Dit was 1 van de mooiste dagen van onze vakantie. Ivm corona was dit ook onze eerste echte vakantie in 2,5 jaar.
,,Opgaan in de kunst tijdens de Documenta #15 in Kassel.
,,Deze imposante 'grote groene sabelsprinkhaan', 34 á 36 millimeter lang, poseerde gewillig tijdens de warme namiddag op de donker gelakte automobiel van een campinggast. Het is een vrouwtje. De soort is tamelijk nuttig, alleseter maar het voedsel bestaat voornamelijk uit andere insecten welke met de stekelige voorpoten worden gegrepen en door de sterke kaken klein geknipt. De beestjes kunnen niet steken maar wel flink bijten, dus niet zomaar in je hand nemen, als je al het geluk hebt er een te zien. De grote groene sabelsprinkhaan is de grootste sprinkhaansoort in ons land en direct daar om heen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie