Afbeelding
Rechtbank Midden-Nederland

Werkstraf en gevangenisstraf voor Amersfoortse ‘pedojagers’

17 november 2022 om 11:59 Rechtbank

AMERSFOORT/LEUSDEN/STOUTENBURG Zes jongeren uit Amersfoort en Leusden zijn woensdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot gevangenisstraffen en werkstraffen. De groep gebruikte een lid van de groep, een nu 19-jarige meisje, om mannen naar een stille plek te lokken. Een nu 20-jarige verdachte kreeg één jaar cel opgelegd waarvan vier maanden voorwaardelijk. 

Het meisje maakte twee jaar geleden tot twee keer toe via Instagram een afspraak met een man Stoutenburg. Het slachtoffer werd door de groep aangevallen omdat hij een afspraak met een minderjarig meisje zou hebben gemaakt. De man werd aangevallen en beroofd van zijn portemonnee en zijn autosleutels. Ook een tweede slachtoffer een 17-jarige jongen werd naar die plek gelokt. Hij werd beroofd van zijn scooterkleed, schoenen en horloge.

De rest van de groep heeft tot nu toe een paar dagen in voorarrest gezeten. Op geen enkele manier is gebleken dat een slachtoffer uit was op minderjarige meisjes. Dat stelde de rechtbank vast. Het zijn laffe overvallers. Een 20-jarige Amersfoorter die zijn eigen vriendinnetje als lokaas gebruikte moet nog 240 uur werkstraf uitvoeren. Het meisje moet 90 uur gaan werken. De andere jongens krijgen 70 uur werkstraf.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie