Afbeelding
Rechtbank Gelderland

Zes jaar gevangenisstraf voor steekpartij in flat Amersfoort

10 maart 2020 om 14:15 Rechtbank

AMERSFOORT Een 45-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor een poging tot doodslag in een flatwoning in de Amersfoortse wijk Kruiskamp.

Het slachtoffer was in de flat bij een kennis. Volgens buren was het in de woning geregeld onrustig, er werd veel alcohol en drugs gebruikt. De 45-jarige verdachte kwam hier geregeld langs, zo ook de avond van de steekpartij. De man en het slachtoffer kregen ruzie over drugs, waarna de man een mes pakte en richting het slachtoffer liep. Die werd meerdere keren in zijn bovenlichaam gestoken. Door de messteken stond zijn hart even stil. Vervolgens is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar een spoedoperatie nodig was. Het slachtoffer heeft de steekpartij uiteindelijk overleefd. Dit is enkel te danken aan adequaat medisch ingrijpen.

STELSELMATIGE DADER De verdachte is vaker veroordeeld voor geweldsdelicten. In 2017 is hij voor twee jaar in een inrichting voor stelselmatige daders geplaatst. Deze plaatsing heeft kennelijk niet tot gedragsverandering geleid. Ook weigerde hij mee te werken aan het opstellen van een reclasseringsrapportage. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank ook rekening met de proceshouding van de man. Hij neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn handelen. De staf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie