Afbeelding
Pete Linforth (Pixabay)

Twee medewerkers Meander Medisch Centrum besmet met coronavirus

7 maart 2020 om 14:07 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Twee medewerkers van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort zijn besmet met het coronavirus. Dat meldt het ziekenhuis zaterdag. Beide medewerkers hebben het virus buiten het ziekenhuis opgelopen en verblijven momenteel in thuisisolatie.

Het betreft een arts in opleiding van de spoedeisende hulp en een medewerker van het mortuarium. 

De klachten van de arts in opleiding zijn volgens het ziekenhuis mild. ,,De zeven patiënten die door deze besmette medewerker zijn gezien en de medewerkers met wie hij contact heeft gehad, zijn in beeld en vertonen geen klachten. Zij worden gemonitord volgens de RIVM-richtlijnen", meldt het Meander Medisch Centrum in een persbericht.

De tweede medewerker heeft volgens het ziekenhuis geen contact gehad met patiënten. ,,De contacten met collega's zijn in kaart gebracht en ook deze collega's worden zorgvuldig gemonitord." 

De besmetting van de medewerkers heeft volgens Meander Medisch Centrum geen impact op de zorg van het ziekenhuis. ,,Beide medewerkers verblijven thuis en niet in het ziekenhuis. De patiëntenzorg op alle afdelingen en poliklinieken verloopt normaal. Alle patiënten kunnen naar hun afspraak in Meander, de OK's gaan door en de SEH is open."

Meer informatie is te vinden op de website van Meander Medisch Centrum

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie