Afbeelding
Pixabay

CU-lid dreigt op te stappen om eerste lhbti-senaatskandidaat

26 november 2022 om 15:12 Politiek

AMERSFOORT (ANP) Op het congres van de ChristenUnie (CU) in Amersfoort heeft een partijlid, een zekere heer Schouten, gedreigd op te stappen bij de partij als een homoseksuele senaatskandidaat, de eerste in de partijgeschiedenis, op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer blijft staan. De kandidaten werden op het congres aan het publiek voorgesteld en leden konden nog kort het woord daarover voeren.

,,Ons hoofdbestuur wil zich niet conformeren aan het Bijbelse gezag”, zei CU-lid Schouten. ,,Zo’n onbijbels gedrag kan niet waar zijn.” De man adviseerde de partij om de bijbelse normen te hanteren.

De kritische Schouten, die zei sinds de oprichting van de partij lid te zijn, doelde op Eric Holterhues, die namens de CU kandidaat is voor de senaat. Ondanks zijn geaardheid heeft een meerderheid van de leden op het congres geen bezwaar tegen zijn kandidatuur. Zo roept een lid de zaal op om lhbti-leden niet te ‘reduceren tot één aspect, maar ze te zien als een geheel’.

Partijvoorzitter Ankie van Tatenhove reageerde na de inbreng van de leden. Ze zei dat de partij over het thema in gesprek moet blijven. ,,We moeten elkaar vinden en vasthouden.” De partij is volgens haar een unie van christenen met andere achtergronden die dezelfde bijbel heeft, maar deze niet altijd op precies dezelfde manier uitlegt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie