Amersfoorters Segers en Wegter op hoge plek lijst ChristenUnie

18 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/DEN HAAG - Op de vrijdag bekendgemaakte ChristenUnie-kandidatenlijst voor de TK-verkiezingen staan vier Amersfoorters. Lijsttrekker is Arie Slob terwijl de zittende Kamerleden Joël Voordewind en Carola Schouten op plek twee en drie staan. Amersfoorters Gert-Jan Segers (Hoogland) en Herman Wegter staan op plek vier en zeven van de lijst. De kandidatenlijst zal tijdens het partijcongres op 30 juni worden vastgesteld.

Gert-Jan Segers is de huidige directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Voorheen was hij werkzaam als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de RPF en journalist bij de Evangelische Omroep. Hij woonde en werkte zeven jaar in Egypte en een jaar in de Verenigde Staten. Terug in Nederland heeft hij zich onder meer gericht op het islam- en integratiedebat. Hij is columnist en schrijver van onder meer twee romans.

Herman Wegter is bekend als presentator van tv-programma's als 'De kist', 'Nederland helpt' en 'Melk & Honing'. Via die programma's is hij met veel mensen in aanraking gekomen waarvoor hij zich nu in de politiek wil inzetten. Jongeren, zorg en duurzaamheid gaan hem speciaal aan het hart. Wegter: ,,Al 12 jaar ontmoet ik als EO-presentator allerlei Nederlanders en zie ik hoe ze op hun eigen manier laten zien wat 'samenleven' is. Vaak zo simpel als een student die in haar vrije tijd een oma 'adopteert'. Ik geloof, als realistische wereldverbeteraar, dat we meer voor 'wij' kunnen gaan, in plaats van voor 'ik'. Ik wil als vertegenwoordiger van een nieuwe generatie mijn aandeel leveren en namens de ChristenUnie voor de verandering gaan.''

Naast Segers en Wegter staan ook Amersfoorters Remco van Mulligen en Simone Kennedy/Doornbos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie